Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Karl-Friedrich Scheufele INTERVJU

Karl-Friedrich Scheufele

S Karlom-Friedrichom Scheufeleom, dopredsjednikom Choparda i direktorom manufakture Chopard, razgovarali smo o proizvodnji mehanizama, značenju satova i planovima ove slavne satne kuće

OBJAVLJENO: 16.04.2019

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Chopard_01 Chopard_02 Chopard

Tradicionalni satovi postali su jako važni

Karl-Friedrich Scheufele dopredsjednik je satne kuće Chopard i direktor manufakture Chopard u Fleurieru već niz godina. Zajedno sa svojom sestrom Caroline Scheufele nadgleda i marketing, oglašavanje i komunikaciju u ovoj kompaniji. Razgovor za Satove i nakit započeli smo našim čestitkama na najnovijoj nagradi za Chopard, na nedavnoj dodjeli ženevskih urarskih nagrada Chopardov model L’Heure du Diamant nagrađen je kao najbolji nakitni sat L`Heure du Diamant. Ovaj fini nakitni sat napravljen je od 18-karatnog ružičastog zlata i 30-karatnih dijamanata; u potpunosti je optočen dijamantima rezanim u oblicima navette, baguette ili u obliku briljanta, koji naglašavaju ljepotu linija i proporcija. To je vrhunsko djelo naših majstora. Ovisno o obliku ovaj sat može imati mehanički ili kvarcni mehanizam.

Dopredsjednik ste Choparda i upravljate Chopardovom manufakturom već duže vrijeme, kako biste okarakterizirali to vrijeme „vladavine“ u Chopardu?

Jedna od mojih osobina jest da slijedim svoje ciljeve ustrajno i dugoročno. Kad sam se odlučio vratiti korijenima i ponovo oživjeti tvrtku, 1996. godine, bio sam uvjeren da bismo trebali sami proizvoditi mehanizme pa sam u to uvjerio i obiteljski odbor. Uspjeh naših mehaničkih satova pokazao je da sam bio u pravu. Prije nekoliko godina Chopard je kupio manufakturu Fleurier Ebauches, odvojeni segment proizvodnje, u kojem se proizvode osnovni satni mehanizmi. Godišnje proizvodimo 14.000 mehanizama, od čega su dvije trećine samonavijajuči mehanizmi, a jedna trećina kronografski kalibri.

Više u časopisu Satovi i nakit br. 19
OSTALI INTERVJUI
 • Samo je nebo granica INTERVJU

  Samo je nebo granica

  O golemom rastu koji brend Carl F. Bucherer bilježi u zadnjih nekoliko godina, ekskluzivno za Satove i nakit govori CEO Sascha Moeri.

  OBJAVLJENO: 01.03.2019
 • Naši satovi su prava umjetnička djela INTERVJU

  Naši satovi su prava umjetnička djela

  Vlasnik slavne Manufakture Bovet 1822, koja je ove godine odnijela Zlatnu kazaljku za sat godine, Pascal Raffy ekskluzivno za Satove i nakit govori o nagradi,...

  OBJAVLJENO: 20.12.2018
 • Sve se svodi na emocije i status INTERVJU

  Sve se svodi na emocije i status

  CEO Longinesa Walter von Känel ekskluzivno za Satove i nakit govori o svojih četrdeset i šest godina u ovome brendu, naslijeđu, satovima kao ...

  OBJAVLJENO: 30.11.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.