Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Naši satovi su prava umjetnička djela INTERVJU

Naši satovi su prava umjetnička djela

Vlasnik slavne Manufakture Bovet 1822, koja je ove godine odnijela Zlatnu kazaljku za sat godine, Pascal Raffy ekskluzivno za Satove i nakit govori o nagradi, kupnji Manufakture, izradi Bovetovih satova… 

OBJAVLJENO: 20.12.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Naši satovi su prava umjetnička djela Naši satovi su prava umjetnička djela Naši satovi su prava umjetnička djela

Povodom osvajanja Zlatne kazaljke, nagrade za sat godine koja se tradicionalno dodjeljuje u sklopu Ženevskog Grand Prixja, za sat Récital 22 Grand Récital razgovarali smo s Pascalom Raffyjem, koji je kupio slavnu Manufakturu Bovet 1822, koju su početkom 19. stoljeća osnovala braća Edouard, Alphonse, Frederic i Gustave Bovet, i doveo je u sam vrh luksuznog švicarskog urarstva. Naravno, razgovor smo započeli pitanjem koliko mu znači osvajanje Zlatne kazaljke.

- Osvajanje Zlatne kazaljke na Ženevskom Grand Prixju bez sumnje je najveća moguća čast. Ova nagrada odaje počast dvostoljetnom doprinosu Manufakture Bovet razvoju i usavršavanju švicarskog urarstva. Najvažnije, ova nagrada odaje počast talentu, virtuoznosti i ustrajnosti naših majstora koji svaki dan ujedinjenim snagama ispisuju najplemenitiju odu vremenu. Osobno, ja ovu nagradu shvaćam kao čast, ali i odgovornost: U stalnoj želji za napredak moramo na najbolji način zadovoljiti standarde koje vrhunsko mjerenje vremena iziskuje.

Kako i kada ste se našli u urarskom svijetu? Kako ste započeli karijeru i što Vas je motiviralo na to?
- Visoko urarstvo otkrio sam još kao dijete. Moj djed posjedovao je veličanstvenu kolekciju džepnih satova koje bi mi pokazivao svake nedjelje. Na taj način sam se obrazovao i to je potaknulo moju strast za kreiranjem ovih jedinstvenih, profinjenih nositelja najplemenitije tradicije. Devedesetih godina prošlog stoljeća, odlučivši provoditi više vremena sa svojom obitelji, poglavito najstarijom kćerkom, povukao sam se iz obiteljske farmaceutske tvrtke koju sam u to vrijeme vodio. Nekoliko godina kasnije moj bankar predložio mi je da uložim u Manufakturu Bovet 1822. Satovi i povijest Manufakture Bovet 1822 nisu mogli biti bliži mom ukusu i vrijednostima prema kojima definiram istinski luksuz. Stoga sam 2001. godine postao njezin vlasnik. Od tog trenutka moja glavna motivacija je jednog dana prepustiti vodstvo nad tvrtkom budućoj generaciji jer moje troje djece je već izrazilo oduševljenje lijepim satovima i poglavito Manufakturom Bovet.

Koja je priča u pozadini Boveta? Što želite izraziti kroz ovaj brend i njegove satove?
-  Naša priča duga je i opsežna. Edouard Bovet bio je vizionar i pionir koji je švicarskim satovima otvorio kinesko tržište kad je poslovno otputovao tamo prije točno dva stoljeća, 1818. godine. Cijela švicarska satna industrija profitirala je od nevjerojatnog rasta koji su pokrenula braća Bovet. Otada pa do danas Bovetovi satovi prepoznati su ne samo kao kvalitetni instrumenti za mjerenje vremena, već i prava umjetnička djela. U 20. stoljeću Bovet je poseban naglasak stavio na tehnološke inovacije. Moja težnja je, stoga, izraziti vrijeme tako da dođem do savršenstva i u tehnološkom i u umjetničkom smislu, naravno, poštujući povijesno naslijeđe i tradicionalno umijeće, koji su u srži brenda Bovet 1822.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 29, zima 2018.
OSTALI INTERVJUI
 • Samo je nebo granica INTERVJU

  Samo je nebo granica

  O golemom rastu koji brend Carl F. Bucherer bilježi u zadnjih nekoliko godina, ekskluzivno za Satove i nakit govori CEO Sascha Moeri.

  OBJAVLJENO: 01.03.2019
 • Sve se svodi na emocije i status INTERVJU

  Sve se svodi na emocije i status

  CEO Longinesa Walter von Känel ekskluzivno za Satove i nakit govori o svojih četrdeset i šest godina u ovome brendu, naslijeđu, satovima kao ...

  OBJAVLJENO: 30.11.2018
 • Kćeri bih poklonila Constellation INTERVJU

  Kćeri bih poklonila Constellation

  O kvaliteti satova, modi, satovima kao modnim dodacima, Omegi, najvažnijim Omeginim satovima, Constellationu i Ladymaticu, ambasadorskoj obitelji i naslijeđu ...

  OBJAVLJENO: 17.10.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.