Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Octavio Garcia INTERVJU

Octavio Garcia

Octavio Garcia jedan je od najpriznatijih urarskih dizajnera nove generacije. Autentičnost i hrabrost najbolje opisuju njegovo oblikovanje vrhunskih satova Audemars Pigueta. Zbog načina rada, a i kreiranja pod krovom Audemars Pigueta, mnogi ga smatraju nasljednikom Geralda Gente – oca legendarnog Audemars Piguetova modela Royal Oak. Octavio Garcia radi za AP ekipu od 2003 godine, a prije toga je pet godina radio u Omegi. Na početku 2007. godine imenovali su ga za umjetničkog direktora: vodi ekipu dizajnera i brine se o cjelokupnom imidžu korporacije u javnosti.

 

OBJAVLJENO: 15.09.2017

» Podijeli na Facebooku


Piše: Bojan Levič

Hrabrost je naša prednost


1. Kako kombinirate tradiciju i sadašnjost? Je li zahtjevno otkrivati nešto novo, a u istodobno biti vjeran tradiciji?

Iza nas je 130 godina povijesti i to nam nalaže odgovornost da razvijamo proizvode u duhu naše tradicije. Tri naše temeljne vrijednosti su: tradicija, izvrsnost i hrabrost. Mislim da je hrabrost ta koja nas izdvaja iz konkurencije. Najbolji primjer je model Royal Oak, koji je 1972 godine dizajnirao Gerald Genta. Proporcije tog sata su jednostavno savršene, a istodobno iznimno karakteristične. Dolazak tog modela na tržište značio je veliki rizik, jer je njegova čelična izvedba bila skuplja od mnogih luksuznih zlatnih satova naše konkurencije! To je bio hrabar korak za Audemars Piguet.
Sljedeći primjer je sat Royal Oak Concept, napravljen povodom 30. obljetnice modela Royal Oak. Usredotočeni smo na nove tehnologije, koje suzbijaju trendove, primjerice mi razvijamo nove urarske komplikacije. Tako smo razvili nove i originalne skočne mehanizme.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 7, godina IV, zima 2007.
OSTALI INTERVJUI
 • Jean-Marc Pontroue INTERVJU

  Jean-Marc Pontroue

  CEO Rogera Dubuisa, Jean-Marc Pontroue ekskluzivno za naš časopis govori o razvoju ovoga brenda te najnovijoj kolekciji Hommage

  OBJAVLJENO: 18.09.2018
 • Ljubitelji satova znaju sve više INTERVJU

  Ljubitelji satova znaju sve više

  Novi CEO Baume & Merciera, a donedavno zamjenik CEO-a Jaeger-LeCoultrea, Geoffroy Lefebvre, ekskluzivno za Satove i nakit govori o čemu drugom nego o ...

  OBJAVLJENO: 21.06.2018
 • Moramo promijeniti tehnologiju izrade satova INTERVJU

  Moramo promijeniti tehnologiju izrade satova

  O strasti prema satnim mehanizmima, načinu na koji se radi u Cartieru, ovogodišnjim satnim novitetima te budućnosti satova, ekskluzivo za Satove i ...

  OBJAVLJENO: 04.06.2018
 • Samo je nebo granica INTERVJU

  Samo je nebo granica

  O golemom rastu koji brend Carl F. Bucherer bilježi u zadnjih nekoliko godina, ekskluzivno za Satove i nakit govori CEO Sascha Moeri.

  OBJAVLJENO: 18.05.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.