Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Omega nije modni brend, ali je u trendu INTERVJU

Omega nije modni brend, ali je u trendu

Predsjednik i CEO Omege, Raynald Aeschlimann, ekskluzivno za Satove i nakit govori o projektu Orbis, modi i modnim trendovima, kultnim modelima, ambasadorima, Instagramu... 

OBJAVLJENO: 06.02.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Omega nije modni brend, ali je u trendu Omega nije modni brend, ali je u trendu Omega nije modni brend, ali je u trendu

Razgovarala Mila Bulimbašić

S predsjednikom i CEO-om Omege Raynaldom Aeschlimannom razgovarala sam na pravome mjestu i u pravo vrijeme. U Parizu, u veličanstvenom hotelu Peninsula, za vrijeme jednako veličanstvenog Tjedna mode i Omegine izložbe Her Time. Iako je čitav događaj bio iznimno zahtjevan za organizaciju (budući da su istodobno predstavljeni i novi mladi ambasadori Kaia i Presley Gerber, kćer i sin slavne Omegine ambasadorice Cindy Crawford), g. Aeschlimann je cijelo vrijeme ostavljao dojam iznimno opuštene i nadasve srdačne osobe, spremne za razgovor i snimanje u svakom trenutku. Ipak, činilo se kako razgovoru nikad kraja kada smo započeli s temama vezanim za Omegu. A taj smo razgovor započeli s njemu iznimno dragom temom, Omeginim projektom Orbis, kojim se pomaže slijepoj djeci diljem svijeta.

- Kada radimo nešto u Omegi, radimo to sa strašću, jer sve se na kraju svodi na emocije. Emocije su najvažnije. I zato smo započeli projekt Orbis. Taj nam je projekt iznimno značajan i zato govorim o njemu. U jednom smo trenutku shvatili kako jednostavno nije normalno da su neka djeca u svijetu slijepa zbog toga jer im nije dostupna operacija koja se može izvesti u pet minuta, a čemu Omega vrlo lako može pridonijeti. Mislim da ne mogu dovoljno naglasiti važnost ovoga projekta, jer se ne radi o novcu nego o vremenu. Nadam se da ćemo s tim započeti sljedećeg mjeseca i prilično sam nestrpljiv jer mi je to vrlo važno. Eto kad vidite medvjediće u Omeginim dućanima širom svijeta, to je poruka koju oni prenose. Medvjedići znače - tu smo i stalo nam je.

Ne tako davno preuzeli ste Omegu, od njezina dugogodišnjeg predsjednika i CEO-a Stephena Urquharta, koji je stalno naglašavao važnost luksuza, dijelite li njegovo mišljenje?
- Gotovo svi u suvremenom svijetu pričaju o luksuzu. Luksuz je svuda oko nas, međutim, moje je mišljenje da luksuz nije dovoljan. Ako ne govorimo dovoljno o proizvodu, o brendu, onda ništa od toga. Pritom se ponovno vraćamo na emocije. Vraćamo se na trenutak kada emocije prevladaju nad razumom. Jer ovdje se radi o kupnji proizvoda koji nam uistinu ne trebaju, kupujemo ih jer nam se svide, jer zavladaju nama.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, godina XV, zima 2017.
OSTALI INTERVJUI
 • Samo je nebo granica INTERVJU

  Samo je nebo granica

  O golemom rastu koji brend Carl F. Bucherer bilježi u zadnjih nekoliko godina, ekskluzivno za Satove i nakit govori CEO Sascha Moeri.

  OBJAVLJENO: 12.12.2017
 • Jean-Marc Pontroue INTERVJU

  Jean-Marc Pontroue

  CEO Rogera Dubuisa, Jean-Marc Pontroue ekskluzivno za naš časopis govori o razvoju ovoga brenda te najnovijoj kolekciji Hommage

  OBJAVLJENO: 23.10.2017
 • Octavio Garcia INTERVJU

  Octavio Garcia

  Octavio Garcia jedan je od najpriznatijih urarskih dizajnera nove generacije. Autentičnost i hrabrost najbolje opisuju njegovo oblikovanje vrhunskih satova ...

  OBJAVLJENO: 15.09.2017

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.