Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Samo je nebo granica INTERVJU

Samo je nebo granica

O golemom rastu koji brend Carl F. Bucherer bilježi u zadnjih nekoliko godina, ekskluzivno za Satove i nakit govori CEO Sascha Moeri.

OBJAVLJENO: 01.03.2019

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Carl F. Bucherer Manero Flyback Carl F. Bucherer Patravi TravelTec Black Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec

Razgovarala Mila Bulimbašić

Sascha Moeri, CEO uspješnog i popularnog švicarskog brenda Carl F. Bucherer, diplomirao je na američkom Sveučilištu Albany, a prije Bucherera karijeru je gradio u satnom brendu Milus, gdje je također bio CEO. Sam će rado istaknuti kako je u proteklih nekoliko godina, otkad je u Buchereru, prodaja satova učeverostručena. U teškim vremenima za brojne satne brendove, nema bolje preporuke i razloga za predstavljanje u našem časopisu.

Kakva je bila ova godina za Vaš brend, s obzirom na usporeni rast koji bilježe brojni luksuzni satni brendovi?
- Ova je godine bila dobra za Carl F. Bucherer. Na početku godine, odnosno na Baselskom sajmu, uspješno smo predstavili čitavom svijetu novi izgled našeg brenda. To i dalje radimo, posebno na našim prodajnim mjestima, a taj je novi izgled inspiriran utjecajem baroka i mjesta odakle potječemo, Lucernea, u kojem je Carl F. Bucherer osnovan 1888. godine. Druga značajna stvar koja se dogodila ove godine jest otvaranje nove manufakture u Lengnauu, što je dio dugoročne strategije rasta, koja nam omogućuje optimiziranje proizvodnih procesa te bolje zadovoljavanje potrebe za našim proizvodima. Sve ovo zajedno pozicionira nas kao jaki, nezavisni manufakturni brend s visokim standardima kvalitete.

Jeste li zadovoljni rezultatima koje su dosad postigli vaši noviteti predstavljeni na Baselu?
- Naši noviteti, predstavljeni na Baselu, bili su već tamo veliki hit, posebice Manero Fylback. Taj je model dodatak našoj kolekciji, koja ima izvanrednu flyback funkciju. Drugi model koji je također dobio sve pohvale, jest Patravi TravelTec Black, a tu je i nevjerojatni Manero Peripheral, novo lice našeg brenda i prvi sat koji pokreće kalibar iz naše nove obitelji mehanizama, kalibar CFB A2050.

Moje sljedeće pitanje upravo se i odnosi na kalibarsku kolekciju, CFB A 2000, kako je ona primljena?
- Primljena je vrlo dobro. Bio je to vrlo značajan korak za naš brend, naime, proizvodnja naše druge, originalne kalibarske kolekcije. Ona je debitirala u novome modelu Manero Peripheral – koji je bio defitivni statement naše urarske vještine i potvrda 125-godišnjeg iskustva.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 25, godina XIV, zima 2016
OSTALI INTERVJUI
 • Karl-Friedrich Scheufele INTERVJU

  Karl-Friedrich Scheufele

  S Karlom-Friedrichom Scheufeleom, dopredsjednikom Choparda i direktorom manufakture Chopard, razgovarali smo o proizvodnji mehanizama, značenju satova i ...

  OBJAVLJENO: 16.04.2019
 • Naši satovi su prava umjetnička djela INTERVJU

  Naši satovi su prava umjetnička djela

  Vlasnik slavne Manufakture Bovet 1822, koja je ove godine odnijela Zlatnu kazaljku za sat godine, Pascal Raffy ekskluzivno za Satove i nakit govori o nagradi,...

  OBJAVLJENO: 20.12.2018
 • Sve se svodi na emocije i status INTERVJU

  Sve se svodi na emocije i status

  CEO Longinesa Walter von Känel ekskluzivno za Satove i nakit govori o svojih četrdeset i šest godina u ovome brendu, naslijeđu, satovima kao ...

  OBJAVLJENO: 30.11.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.