Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Sve se svodi na emocije i status INTERVJU

Sve se svodi na emocije i status

CEO Longinesa Walter von Känel ekskluzivno za Satove i nakit govori o svojih četrdeset i šest godina u ovome brendu, naslijeđu, satovima kao statusnim simbolima i još mnogo čemu

OBJAVLJENO: 30.11.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Longines Longines

Razgovarala Mila Bulimbašić

Longines, brend koji je prošle godine imao promet od 1,5 milijardi švicarskih franaka, što ga je svrstalo na peto mjesto švicarskih satnih brendova, ove je godine na baselskom sajmu predstavio nove modele iz svojih najvažnijih kolekcija DolceVita, Classique, Equestrian i Heritage. Odluka da proizvode satove u cjenovnom rangu između tisuću i pol i tri tisuće švicarskih franaka i pritom nude iznimnu kvalitetu za novac pokazala se sjajnom jer je Longines i na ovogodišnjem Baselu zabilježio izvanredan uspjeh i golemi interes.

Čovjek koji stoji iza Longinesovog uspjeha je Walter von Känel, koji je s ovim brendom zajedno već četrdeset i šest godina. Sa slavnim Walterom von Känelom, dugogodišnjim CEO-om Longinesa, razgovarala sam u Beogradu u koji je došao da bi predstavio žensku kolkeciju satova, DolceVita.

Žene su vrlo važne za Longines?
- Žene su uvijek važne muškarcima.

Naravno (smijeh). Ali i za brend?
- Znate na ovo pitanje se može odgovoriti na više načina. Mi smo jedan od rijetkih brendova kod kojih je udio prodaje ženskih satova nešto veći od 50 posto. To znači da s jedne strane svi osnovni modeli - Master Collection, Presence, Flagship, La Grande, Conquest Classic - u startu dolaze u dvije veličine, najčešće u kineskoj, koja je nešto manja, i u europskoj s dva najveća modela za muškarce, čime pružamo kupcima dobar početni izbor. S druge strane pak nudimo četiri ekskluzivno ženske kolekcije satova; to su DolceVita, predstavljena 1997., čiju smo originalnu seriju do kraja prošle godine prodali u 1,400.000 primjeraka, a ove godine pak započinjemo novu seriju koju po prvi puta predstavljamo ovdje u Beogradu, zatim PrimaLuna, koja, kao i DolceVita, dolazi u četiri veličine, Symphonette, unutar koje smo za korejsko tržište izradili naš najmanji sat promjera svega 13 milimetara, te dva isključivo ženska modela u sklopu naše kolekcije Equestrian, koja je inspirirana konjaničkim motivima. Da, žene su važni kupci Longinesa.

Slavne ambasadorice su također zaštitni znak Longinesa, zar ne?
- Tako je. Kad smo pokrenuli kolekciju DolceVita, kao zaštitno lice imali smo Audrey Hepburn, a danas su s nama Aishwarya Rai, Kate Winslet i Chi Ling Lin. Što se tiče naših sportskih ambasadorica, tu su, između ostalih, ruska gimnastičarka Jana Kudrjavceva i, naravno, Stefi Graf. Od muških ambasadora tu su primjerice Agassi, Simon Baker, s kojim sam se nedavno susreo u Hong Kongu, i kineska zvijezda Eddie Peng.

Jeste li vi odobno uključeni u izbor novih ambasadorica i ambasadora?
- Naravno, ja sam šef!

Više u časopisu Satovi i nakit broj 24, godina XIV, ljeto 2016.
OSTALI INTERVJUI
 • Karl-Friedrich Scheufele INTERVJU

  Karl-Friedrich Scheufele

  S Karlom-Friedrichom Scheufeleom, dopredsjednikom Choparda i direktorom manufakture Chopard, razgovarali smo o proizvodnji mehanizama, značenju satova i ...

  OBJAVLJENO: 16.04.2019
 • Samo je nebo granica INTERVJU

  Samo je nebo granica

  O golemom rastu koji brend Carl F. Bucherer bilježi u zadnjih nekoliko godina, ekskluzivno za Satove i nakit govori CEO Sascha Moeri.

  OBJAVLJENO: 01.03.2019
 • Naši satovi su prava umjetnička djela INTERVJU

  Naši satovi su prava umjetnička djela

  Vlasnik slavne Manufakture Bovet 1822, koja je ove godine odnijela Zlatnu kazaljku za sat godine, Pascal Raffy ekskluzivno za Satove i nakit govori o nagradi,...

  OBJAVLJENO: 20.12.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.