Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Ljubitelji satova znaju sve više INTERVJU

Ljubitelji satova znaju sve više

Novi CEO Baume & Merciera, a donedavno zamjenik CEO-a Jaeger-LeCoultrea, Geoffroy Lefebvre, ekskluzivno za Satove i nakit govori o čemu drugom nego o satovima

OBJAVLJENO: 21.06.2018

» Podijeli na Facebooku


U rošadi koja se dogodila u Richemont grupi prošle godine, brojni su CEO-ovi izmijenili svoja mjesta, a svježe mlade snage došle su na vodeće pozicije. Jedan od takvih je i Geoffroy Lefebvre koji se kao zamjenik CEO-a pridružio Jaeger-LeCoultreu u travnju prošle godine, da bi pred sam izlazak ovoga broja postao CEO-om Baume & Merciera. Prije toga bio je u Vacheron Constantinu tri godine i u vodstvu Richemonta. Rođen je i odrastao u Francuskoj, a ovogodišnji SIHH u Ženevi bio je prava prigoda za razgovor s energičnim, novim-bivšim šefom JLC-a.

- Možete li mi otkriti svoju viziju, odnosno na koji način planirate voditi JLC kroz ova prilično teška vremena za vrhunske satne brendove?
Moja je vizija da ostanemo ono što jesmo i upravo time nastavimo privlačiti kupce. Ne želimo privući sve kupce, već naše kupce. Uz to prisutniji smo nego ikada na društvenim mrežama jer mislim da je upravo to ono čime se možemo približiti svojim kupcima i otkriti što oni zapravo žele. A suvremeni kupci, upravo zahvaljujući medijima, društvenim mrežama i blogerima znaju jako puno o satovima i satnim brendovima, što nam je zapravo vrlo drago. Jer oni su vrlo zainteresirani za čitav proces proizvodnje sata, žele primjerice znati odakle dolazi koža za izradu remena itd. Pitaju vrlo konkretna pitanja, što je definitivno u duhu stvaratelja, a upravo to jest naš duh. Stvaratelj je znatiželjan duh koji uvijek propituje, uvijek teži novom i boljem. Također želimo se povezati s drugim stvarateljima, poput nas, onih koji u svojim radionicama već generacijama izrađuju predivne stvari. I upravo to smo pokazali na ovogodišnjem SIHH-u, na kojem smo predstavili partnerstvo s uglednim argentinskim proizvođačem čizama, Casom Fagliano. U suradnji s njima napravili smo ograničenu ediciju modela Reverso Tribute Duo za koji su majstori iz Casa Fagliano izradili posebne Casa Fagliano Edition Cordovan kožne remene. Svaki je remen ručno izrađen i na najbolji mogući način predstavlja majstorstvo JLC-a koje želimo istaknuti ovakvim suradnjama. Satovi iz ove edicije Limited Edition – One of 100 prodaju se isključivo u JLC-ovim buticima.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.
OSTALE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.