Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Patrimony je naše pravo lice POSJETILI SMO

Patrimony je naše pravo lice

Glavna urednica Satova i nakita, Mila Bulimbašić posjetila je jednu od najstarijih urarskih manufaktura na svijetu, Vacheron Constantin u Plan-les-Ouatesu, u blizini Ženeve

OBJAVLJENO: 19.06.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Manufacture-Vacheron-Constantin-Copyright-Maud-Guye-Vuilleme-02 Manufacture_Vacheon_Constantin_03 Urednica-Satova-i-nakita-u-posjetu-Manufakturi-Vacheron-Constantin

Kada je prije točno osam godina tadašnji glavni urednik i osnivač Satova i nakita, Leopold Botteri posjetio tada novo zdanje Vacheron Constantina u Plan-les-Ouatesu, u poslovnoj zoni smještenoj neposredno uza Ženevu, privukao ga je upravo duh ovoga brenda, čija povijest seže u daleku 1755. godinu. Isto se ponovilo i sa mnom, kada sam se ovoga proljeća našla na istome mjestu, u Vacheronovoj manufakturi u Plan-les-Ouatesu, u kojoj sam obišla brojne radionice, uključujući i slavnu Métiers d'Art. Razmišljajući što čini razliku među brojnim vrhunskim manufakturama koje sam dosad posjetila, došla sam do istog zaključka: duh, duh je ono što čini razliku.

A duh koji vlada u prostorima i radionicama Vacheron Constantina je i dalje duh elegancije, sofisticiranosti, vječne klasike, tradicije i inovativnosti i posvećenosti detaljima – istaknut će na ručku koji je meni i kolegici iz Švedske priredio naš domaćin, direktor Odjela za stil i naslijeđe, Christian Selmoni. Selmoni je na ovu poziciju postavljen prošle godine, nekako istodobno kada je za novog CEO-a izabran Louis Ferla, koji je zamijenio dugogodišnjeg "šefa" Juana Carlosa Torresa. Selmoni je pak u Vacheronu već gotovo trideset godina, točnije od 1990., a osim za stil i naslijeđe, zadužen je i za odnose s novinarima, pa se za našeg posjeta Vacheronu pokazao izvanrednim domaćinom, na jednako izvanrednom ručku, na kojem smo, između ostalog, razgovarali i o potpuno novoj kolekciji FiftySix, predstavljenoj na ovogodišnjem Ženevskom salonu. "Kolekcija FiftySix je nova kolekcija inspirirana našim modelom iz 1956. godine, ali to je moderna kolekcija s daškom vintagea, na koncu potpuno drugačija od modela kojim je inspirirana. Zadržali smo prihvate remena koji su oblikovani kao Malteški križ i dosta su posebni te automatski mehanizam, koji je također bio obilježje pedesetih godina prošlog stoljeća, a koji je danas, naravno, manufakturno izveden. U svemu ostalom ovaj je sat vrlo moderan, što se savršeno uklapa u našu politiku privlačenja mlađih kupaca. Tome pridonosi i cijena ove kolekcije koja je dosta niža od cijena satova iz kolekcija Historiques ili Patrimony, u čemu nam je pomoglo korištenje čelika kao glavnog materijala", istaknut će direktor stila i naslijeđa u Vacheronu.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.
OSTALE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.