Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Rekordni 29. Ženevski salon satova priveden kraju TEMA TJEDNA

Rekordni 29. Ženevski salon satova priveden kraju

U četvrtak 17. siječnja 2019. u večernjim satima vrata je zatvorilo 29. izdanje prestižnog Ženevskog salona satova (Salon International de la Haute Horlogerie).

OBJAVLJENO: 25.01.2019

» Podijeli na Facebooku


U četvrtak 17. siječnja 2019. u večernjim satima vrata je zatvorilo 29. izdanje prestižnog Ženevskog salona satova (Salon International de la Haute Horlogerie).

Ovogodišnji SIHH pohodilo je rekordnih 23.000 posjetitelja, što je 15 posto više u odnosu na prošlu godinu, od čega je 1.400 novinara iz cijelog svijeta te 3.000 ljubitelja satova na danu otvorenom za javnost. SIHH-ove digitalne platforme također su polučile veliki uspjeh – „hashtag“ #SIHH2019  podijeljen je u 380.000 postova na web stranicama, blogovima i webzinima pa se procjenjuje da je objave vidjelo više od 260 milijuna ljudi diljem svijeta. Ove godine SIHH je posebno popularan bio u Kini, a izazvao je i veliki interes „milennialsa“.

Što se tiče trendova u urarstvu za 2019., na SIHH-u se ove godine iskristalizirala popularnost kolekcionarskih primjeraka, živih boja, poglavito plave i zelene, umjetnički dizajniranih brojčanika, novih slitina zasnovanih na ugljičnim vlaknima i recikliranom titaniju te modela s komplikacijom Mjesečevih mijena. Ženski satovi dobili su novi dizajn i nove mehanizme, a ukrašavanje dragim kamenjem i dalje je traženo.

Ove godine program SIHH-a bio je ispunjen prezentacijama i raspravama uživo, pohodile su ga brojne zvijezde poput Piercea Brosnana i Amande Seyfried, a kao pun pogodak pokazao se LAB – poseban odjel na kojem su brendovi izlagali svoje inovacije.

Ništa manje ne očekujemo ni od sljedećeg, jubilarnog 30. Ženevskog salona, koji će se održavati od 26. do 29. travnja sljedeće godine. Mi ćemo kao i svake godine biti tamo, a vi nas pratite na našoj web stranici www.satoviinakit.hr i Facebook profilu Satovi i nakit.

Izvor: SIHH

Foto: © SIHH 2019
 


OSTALE NOVOSTI
 • Casio G-Shock Mudmaster s Bluetoothom na Baselu NOVOSTI

  Casio G-Shock Mudmaster s Bluetoothom na Baselu

  Casiov novi G-Shock Mudmaster GG-B100 prvi je sat u popularnoj sportskoj kolekciji Mudmaster s mogućnošću povezivanja s pametnim telefonom putem ...

  OBJAVLJENO: 17.04.2019
 • Muževna mistika iz Chanela na Baselworldu NOVOSTI

  Muževna mistika iz Chanela na Baselworldu

  Monsieur de Chanel, Chanelov elegantni sat namijenjen muškarcima, dobio je svoju mističnu crnu verziju, Monsieur de Chanel Édition Noire.

  OBJAVLJENO: 16.04.2019
 • Beckhamova morska avantura s Tudorom NOVOSTI

  Beckhamova morska avantura s Tudorom

  David Beckham, nogometna legenda i modna ikona, a od 2017. i ambasador švicarskog satnog brenda Tudor, upustio se u pravu morsku avanturu s Tudorovim ...

  OBJAVLJENO: 14.04.2019
 • Pedeseti rođendan legendarnog El Primera NOVOSTI

  Pedeseti rođendan legendarnog El Primera

  Povodom pedesetog rođendana kronografskog kalibra El Primero, Zenith je na tržište plasirao „slavljeničku“ trilogiju.

  OBJAVLJENO: 12.04.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.