Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Sportski Polaris s retro šarmom NOVOSTI

Sportski Polaris s retro šarmom

Povodom pedesetog rođendana svog sportskog sata s funkcijom alarma, Memovox Polaris iz 1968., Jaeger-LeCoultre je na ovogodišnjem Ženevskom salonu satova predstavio ne samo reinterpretaciju izvornika, već cijelu kolekciju inspiriranu tim legendarnim modelom.

Nova kolekcija, nazvana jednostavno Polaris, sastavljena je od pet modela - kronografa s funkcijom prikaza svjetskog vremena, kronografa dostupnog u verzijama od čelika i zlata, Polaris Memovoxa, automatika s tri kazaljke i automatika s tri kazaljke i funkcijom datuma. Novi satovi od povijesnog su Memovoxa naslijedili tri vrste završne obrade brojčanika – u obliku Sunčevih zraka u središtu, zrnatu na unutarnjem prstenu i opalnu na vanjskom prstenu, arapske brojke i trapezoidne oznake vremena, velike kazaljke ispunjene Super-LumiNovom i veliku krunicu, koja je ipak redizajnirana kako bi se mogla lakše okretati. Navedeni detalji ovu klasičnu sportsku kolekciju obogatili su zanimljivim retro šarmom. Kućište novih satova izmijenjeno je u odnosu na izvorni model i to na način da su dimenzije prilagođene suvremenim standardima, obruč je tanak, a prihvati remena su blago zaobljeni.

Svi modeli osim novog Memovoxa i Polaris Datea, koji po uzoru na povijesni sat na pozadini imaju čelični poklopac, sa stražnje su strane zatvoreni safirnim staklom kroz kojeg se pruža pogled na manufakturni mehanizam. Za razliku od starog Memovoxa, koji je imao samo crni brojčanik, pojedini modeli iz nove kolekcije dostupni su i u verzijama s plavim brojčanikom. Satovi iz kolekcije Polaris dolaze na novoj JLC-ovoj ergonomski oblikovanoj, poliranoj i brušenoj čeličnoj narukvici ili remenu od aligatorske ili teleće kože, s iznimkom novog Polaris Memovoxa i Polaris Datea, koji dolaze na crnom gumenom remenu.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.

OBJAVLJENO: 06.07.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

JaegerLeCoultre_Polaris_Chronograph_1662290 JaegerLeCoultre_Polaris_Date_1702023 JaegerLeCoultre_Polaris_Memovox_1662275ZADNJE NOVOSTI
 • Oyster Perpetual Cosmograph Daytona NOVOSTI

  Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

  Rolex je za 2018. pripremio dosad najavangardnije izdanje svog legendarnog kronografa Oyster Perpetual Cosmograph Daytona s šarenim dijamantima na ...

  OBJAVLJENO: 18.07.2018
 • Tissot PRS 516 Alpine LE NOVOSTI

  Tissot PRS 516 Alpine LE

  Tissot je sportski kronograf Tissot PRS 516 Alpine Limited Edition posvetio satu PR 516.

  OBJAVLJENO: 17.07.2018
 • Breitlingov Navitimer Super 8 NOVOSTI

  Breitlingov Navitimer Super 8

  Breitlingov pilotski sat Navitimer Super 8 inspiriran je pilotskom štopericom Reference 637 iz 40-ih godina prošlog stoljeća.

  OBJAVLJENO: 16.07.2018
 • Buchererov Manero Flyback NOVOSTI

  Buchererov Manero Flyback

  Manero Flyback, popularni klasični kronograf švicarskog obiteljskog brenda Carl F. Bucherer.

  OBJAVLJENO: 13.07.2018
 • Pepsi s novim kalibrom i deset patenata TEMA TJEDNA

  Pepsi s novim kalibrom i deset patenata

  Nove verzije sata Oyster Perpetual GMT-Master II, zadržale su prepoznatljivi dvobojni obruč, a unaprjeđene su novim manufakturnim automatskim kalibrom 3285 s ...

  OBJAVLJENO: 13.07.2018


Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.