Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Sportski Polaris s retro šarmom TEMA TJEDNA

Sportski Polaris s retro šarmom

Naslovnicu našeg novog broja krasi Polaris Chronograph WT, novi sat iz sportske kolekcije inspirirane Memovox Polarisom, legendarnim satom s alarmom iz 1968. godine

OBJAVLJENO: 03.08.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

JaegerLeCoultre_Polaris_Chronograph_1662290 JaegerLeCoultre_Polaris_Date_1702023 JaegerLeCoultre_Polaris_Memovox_1662275

Povodom pedesetog rođendana svog sportskog sata s funkcijom alarma, Memovox Polaris iz 1968., Jaeger-LeCoultre je na ovogodišnjem Ženevskom salonu satova predstavio ne samo reinterpretaciju izvornika, već cijelu kolekciju inspiriranu tim legendarnim modelom.

Nova kolekcija, nazvana jednostavno Polaris, sastavljena je od pet modela - kronografa s funkcijom prikaza svjetskog vremena, kronografa dostupnog u verzijama od čelika i zlata, Polaris Memovoxa, automatika s tri kazaljke i automatika s tri kazaljke i funkcijom datuma. Novi satovi od povijesnog su Memovoxa naslijedili tri vrste završne obrade brojčanika – u obliku Sunčevih zraka u središtu, zrnatu na unutarnjem prstenu i opalnu na vanjskom prstenu, arapske brojke i trapezoidne oznake vremena, velike kazaljke ispunjene Super-LumiNovom i veliku krunicu, koja je ipak redizajnirana kako bi se mogla lakše okretati. Navedeni detalji ovu klasičnu sportsku kolekciju obogatili su zanimljivim retro šarmom. Kućište novih satova izmijenjeno je u odnosu na izvorni model i to na način da su dimenzije prilagođene suvremenim standardima, obruč je tanak, a prihvati remena su blago zaobljeni.

Svi modeli osim novog Memovoxa i Polaris Datea, koji po uzoru na povijesni sat na pozadini imaju čelični poklopac, sa stražnje su strane zatvoreni safirnim staklom kroz kojeg se pruža pogled na manufakturni mehanizam. Za razliku od starog Memovoxa, koji je imao samo crni brojčanik, pojedini modeli iz nove kolekcije dostupni su i u verzijama s plavim brojčanikom. Satovi iz kolekcije Polaris dolaze na novoj JLC-ovoj ergonomski oblikovanoj, poliranoj i brušenoj čeličnoj narukvici ili remenu od aligatorske ili teleće kože, s iznimkom novog Polaris Memovoxa i Polaris Datea, koji dolaze na crnom gumenom remenu.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Patekov Chronograph Perpetual Calendar ref. 5270P-001 NOVOSTI

  Patekov Chronograph Perpetual Calendar ref. 5270P-001

  Novi model Chronograph Perpetual Calendar ref. 5270P-001 stare švicarske manufakture Patek Philippe odiše profinjenošću i luksuzom.

  OBJAVLJENO: 17.08.2018
 • Chanelov Monsieur de Chanel NOVOSTI

  Chanelov Monsieur de Chanel

  Novo izdanje Chanelovog luksuznog muškog sata Monsieur de Chanel kao najupečatljiviji detalj ima zlatnu figuru lava na crnom brojčaniku.

  OBJAVLJENO: 16.08.2018
 • Zenithova serija satova Defy Classic NOVOSTI

  Zenithova serija satova Defy Classic

  Defy, Zenithova serija satova koja služi kao poligon za isprobavanje novih ideja, dobila je klasične modele obogaćene modernim elementima.

  OBJAVLJENO: 10.08.2018
 • Tourbillon koji kao da lebdi TEMA TJEDNA

  Tourbillon koji kao da lebdi

  Manero Tourbillon Double Peripheral smješten je na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime je postignut efekt lebdenja

  OBJAVLJENO: 10.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.