Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Svi Bvlgarijevi svjetski rekordi TEMA TJEDNA

Svi Bvlgarijevi svjetski rekordi

Modna kuća Bvlgari renome je stekla skupocjenim nakitom zanimljivog talijanskog dizajna te od šezdesetih godina prošlog stoljeća klasičnim satovima inspiriranima tradicionalnim rimskim motivima. U novom mileniju, prvenstveno nakon predstavljanja nove muške kolekcije satova Octo 2012. godine, koju karakterizira upečatljivo oktogonalno kućište i moderna i veoma muževna estetika, Bvlgari je počeo dizajnirati i proizvoditi vlastite tehnički napredne mehanizme i time zakoračio u svijet ozbiljnog urarstva i postao prava satna manufaktura. Posljednjih godina Bvlgarijevi urari posvetili su se obaranju svjetskih rekorda u urarstvu pa ih ovaj brend danas drži čak pet – za najtanji mehanički sat s komplikacijom tourbillona, najtanji mehanički sat s komplikacijom minute repeatera, najtanji ženski mehanički sat s komplikacijom minute repeatera, najtanji automatski sat i najtanji automatski sat s komplikacijom tourbillona.

Sve je započelo s najtanjim mehaničkim satom s komplikacijom tourbillona ikad proizvedenim – modelom Octo Finissimo Tourbillon iz 2014. Octo Finissimo Tourbillon pokreće manufakturni kalibar BVL 268 na ručno navijanje s 11 rubina, 52-satnom rezervom snage i frekvencijom od 21.600 vibracija na sat. Rekordna debljina mehanizma od svega 1,95 milimetara postignuta je uklanjanjem regulatora kotača nemirnice, modificiranjem krletke tourbillona i postavljanjem kućišta opruge na sustav tankih kugličnih ležajeva, koji se koriste kao zamjena za većinu pokretnih dijelova. Izvorni model referentnog broja 102138 ima kućište dimenzija 40 x 5 milimetara, izrađeno od platine, s obje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno do 30 metara, te decentni crni brojčanik. Narednih godina proizveden je niz novih modela od različitih materijala i s opcionalnim dodatkom dijamanata.

Bvlgari je 2016. godine predstavio Octo Finissimo Minute Repeater (ref. 102559) - najtanji mehanički sat s komplikacijom minute repeatera na svijetu. Sat pokreće manufakturni kalibar BVL 362 na ručno navijanje s 36 rubina, 42-satnom rezervom snage i frekvencijom od 21.600 vibracija na sat. Kalibar BVL 362 debeo je svega 3,12 milimetara, što je uistinu nevjerojatan pothvat kad se uzme u obzir da je samo konstruiranje minute repeatera složen proces u koji se mali broj satnih manufaktura uopće upušta.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.

OBJAVLJENO: 27.07.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Diva-Finissima-Minute-Repeater Octo-Finissimo-Automatic- Octo-Finissimo-Minute-Repeater-Carbon Octo-Finissimo-Minute-Repeater Octo-Finissimo-Tourbillon-Automatic Octo-Finissimo-Tourbillon-Skeleton Octo-Finissimo-TourbillonZADNJE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.