Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Svi Bvlgarijevi svjetski rekordi NOVOSTI

Svi Bvlgarijevi svjetski rekordi

Modna kuća Bvlgari renome je stekla skupocjenim nakitom zanimljivog talijanskog dizajna te od šezdesetih godina prošlog stoljeća klasičnim satovima inspiriranima tradicionalnim rimskim motivima. U novom mileniju, prvenstveno nakon predstavljanja nove muške kolekcije satova Octo 2012. godine, koju karakterizira upečatljivo oktogonalno kućište i moderna i veoma muževna estetika, Bvlgari je počeo dizajnirati i proizvoditi vlastite tehnički napredne mehanizme i time zakoračio u svijet ozbiljnog urarstva i postao prava satna manufaktura. Posljednjih godina Bvlgarijevi urari posvetili su se obaranju svjetskih rekorda u urarstvu pa ih ovaj brend danas drži čak pet – za najtanji mehanički sat s komplikacijom tourbillona, najtanji mehanički sat s komplikacijom minute repeatera, najtanji ženski mehanički sat s komplikacijom minute repeatera, najtanji automatski sat i najtanji automatski sat s komplikacijom tourbillona.

Sve je započelo s najtanjim mehaničkim satom s komplikacijom tourbillona ikad proizvedenim – modelom Octo Finissimo Tourbillon iz 2014. Octo Finissimo Tourbillon pokreće manufakturni kalibar BVL 268 na ručno navijanje s 11 rubina, 52-satnom rezervom snage i frekvencijom od 21.600 vibracija na sat. Rekordna debljina mehanizma od svega 1,95 milimetara postignuta je uklanjanjem regulatora kotača nemirnice, modificiranjem krletke tourbillona i postavljanjem kućišta opruge na sustav tankih kugličnih ležajeva, koji se koriste kao zamjena za većinu pokretnih dijelova. Izvorni model referentnog broja 102138 ima kućište dimenzija 40 x 5 milimetara, izrađeno od platine, s obje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno do 30 metara, te decentni crni brojčanik. Narednih godina proizveden je niz novih modela od različitih materijala i s opcionalnim dodatkom dijamanata.

Bvlgari je 2016. godine predstavio Octo Finissimo Minute Repeater (ref. 102559) - najtanji mehanički sat s komplikacijom minute repeatera na svijetu. Sat pokreće manufakturni kalibar BVL 362 na ručno navijanje s 36 rubina, 42-satnom rezervom snage i frekvencijom od 21.600 vibracija na sat. Kalibar BVL 362 debeo je svega 3,12 milimetara, što je uistinu nevjerojatan pothvat kad se uzme u obzir da je samo konstruiranje minute repeatera složen proces u koji se mali broj satnih manufaktura uopće upušta.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.

OBJAVLJENO: 25.06.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Diva-Finissima-Minute-Repeater Octo-Finissimo-Automatic- Octo-Finissimo-Minute-Repeater-Carbon Octo-Finissimo-Minute-Repeater Octo-Finissimo-Tourbillon-Automatic Octo-Finissimo-Tourbillon-Skeleton Octo-Finissimo-TourbillonZADNJE NOVOSTI
 • Oyster Perpetual Cosmograph Daytona NOVOSTI

  Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

  Rolex je za 2018. pripremio dosad najavangardnije izdanje svog legendarnog kronografa Oyster Perpetual Cosmograph Daytona s šarenim dijamantima na ...

  OBJAVLJENO: 18.07.2018
 • Tissot PRS 516 Alpine LE NOVOSTI

  Tissot PRS 516 Alpine LE

  Tissot je sportski kronograf Tissot PRS 516 Alpine Limited Edition posvetio satu PR 516.

  OBJAVLJENO: 17.07.2018
 • Breitlingov Navitimer Super 8 NOVOSTI

  Breitlingov Navitimer Super 8

  Breitlingov pilotski sat Navitimer Super 8 inspiriran je pilotskom štopericom Reference 637 iz 40-ih godina prošlog stoljeća.

  OBJAVLJENO: 16.07.2018
 • Buchererov Manero Flyback NOVOSTI

  Buchererov Manero Flyback

  Manero Flyback, popularni klasični kronograf švicarskog obiteljskog brenda Carl F. Bucherer.

  OBJAVLJENO: 13.07.2018
 • Pepsi s novim kalibrom i deset patenata TEMA TJEDNA

  Pepsi s novim kalibrom i deset patenata

  Nove verzije sata Oyster Perpetual GMT-Master II, zadržale su prepoznatljivi dvobojni obruč, a unaprjeđene su novim manufakturnim automatskim kalibrom 3285 s ...

  OBJAVLJENO: 13.07.2018


Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.