Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Svi Bvlgarijevi svjetski rekordi TEMA TJEDNA

Svi Bvlgarijevi svjetski rekordi

U novom mileniju Bvlgari je počeo proizvoditi vlastite tehnički napredne mehanizme i time zakoračio u svijet visokog urarstva, što dokazuje čak pet rekorda u kategoriji tankih satova

OBJAVLJENO: 27.07.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Diva-Finissima-Minute-Repeater Octo-Finissimo-Automatic- Octo-Finissimo-Minute-Repeater-Carbon Octo-Finissimo-Minute-Repeater Octo-Finissimo-Tourbillon-Automatic Octo-Finissimo-Tourbillon-Skeleton Octo-Finissimo-Tourbillon

Modna kuća Bvlgari renome je stekla skupocjenim nakitom zanimljivog talijanskog dizajna te od šezdesetih godina prošlog stoljeća klasičnim satovima inspiriranima tradicionalnim rimskim motivima. U novom mileniju, prvenstveno nakon predstavljanja nove muške kolekcije satova Octo 2012. godine, koju karakterizira upečatljivo oktogonalno kućište i moderna i veoma muževna estetika, Bvlgari je počeo dizajnirati i proizvoditi vlastite tehnički napredne mehanizme i time zakoračio u svijet ozbiljnog urarstva i postao prava satna manufaktura. Posljednjih godina Bvlgarijevi urari posvetili su se obaranju svjetskih rekorda u urarstvu pa ih ovaj brend danas drži čak pet – za najtanji mehanički sat s komplikacijom tourbillona, najtanji mehanički sat s komplikacijom minute repeatera, najtanji ženski mehanički sat s komplikacijom minute repeatera, najtanji automatski sat i najtanji automatski sat s komplikacijom tourbillona.

Sve je započelo s najtanjim mehaničkim satom s komplikacijom tourbillona ikad proizvedenim – modelom Octo Finissimo Tourbillon iz 2014. Octo Finissimo Tourbillon pokreće manufakturni kalibar BVL 268 na ručno navijanje s 11 rubina, 52-satnom rezervom snage i frekvencijom od 21.600 vibracija na sat. Rekordna debljina mehanizma od svega 1,95 milimetara postignuta je uklanjanjem regulatora kotača nemirnice, modificiranjem krletke tourbillona i postavljanjem kućišta opruge na sustav tankih kugličnih ležajeva, koji se koriste kao zamjena za većinu pokretnih dijelova. Izvorni model referentnog broja 102138 ima kućište dimenzija 40 x 5 milimetara, izrađeno od platine, s obje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno do 30 metara, te decentni crni brojčanik. Narednih godina proizveden je niz novih modela od različitih materijala i s opcionalnim dodatkom dijamanata.

Bvlgari je 2016. godine predstavio Octo Finissimo Minute Repeater (ref. 102559) - najtanji mehanički sat s komplikacijom minute repeatera na svijetu. Sat pokreće manufakturni kalibar BVL 362 na ručno navijanje s 36 rubina, 42-satnom rezervom snage i frekvencijom od 21.600 vibracija na sat. Kalibar BVL 362 debeo je svega 3,12 milimetara, što je uistinu nevjerojatan pothvat kad se uzme u obzir da je samo konstruiranje minute repeatera složen proces u koji se mali broj satnih manufaktura uopće upušta.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.


OSTALE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.