Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Tourbillon koji kao da lebdi TEMA TJEDNA

Tourbillon koji kao da lebdi

Manero Tourbillon Double Peripheral smješten je na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime je postignut efekt lebdenja

OBJAVLJENO: 10.08.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral

Švicarska satna manufaktura Carl F. Bucherer na ovogodišnjem Baselworldu predstavila je luksuzni sat Manero Tourbillon Double Peripheral, koji pokreće prvi ikada konstruirani automatski kalibar s perifernim rotorom i periferno postavljenim tourbillonom.

Patentirani tourbillon

Tehnički napredni manufakturni automatski kalibar CFB T3000 rezultat je četverogodišnjeg predanog rada Buchererovih majstora, koji su uspjeli jednu od najsloženijih satnih komplikacija – tourbillon – ugraditi u mehanizam na način da se čini da uistinu lebdi. To su izveli tako da su tourbillon smjestili na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime su osim vizualno atraktivnog efekta lebdenja, postigli i stabilnost, preciznost i „glatki“ rad tourbillona.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 28, ljeto 2018.


OSTALE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.