Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Cartier POSJETILI SMO

Cartier

Prateći trend neovisnosti proizvodnje vlastitih mehanizama i Cartier se odlučio za gradnju integrirane manufakture, sposobne da u potpunosti samostalno izradi mehanički sat i sve njegove dijelove

OBJAVLJENO: 27.03.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Cartier Cartier Cartier Cartier Cartier Cartier

Investicije u švicarsku industriju satova nikada nisu bile tako velike kao posljednjih desetak godina. Mnogi su se brandovi odlučili za pokretanje vlastite proizvodnje mehanizama, oživjela su nekada davno zaboravljena imena, a malene su manufakture preselile u tvornice za proizvodnju satova. Svi oni uradili su to zbog povećane globalne potražnje za swiss made proizvodima. Bilo je to naravno, prije svjetske krize koja nas još uvijek trese, ali taj trend nije mogao ni Cartier pratiti sa strane.

Iako prije svega percipiran kao draguljarski brand, Cartier je po proizvodnji satova u svijetu odmah drugi iza Rolexa. Da dobro ste pročitali. Rolex pa Cartier. Cartier je za razliku od Rolexa sve do izgradnje svoje tvornice u La Chaux-de-Fondsu bio gotovo potpuno ovisan o dobavljačima mehanizama za svoje satove. Prateći trend neovisnosti proizvodnje vlastitih mehanizama i Cartier se odlučio za gradnju integrirane manufakture sposobne da u potpunosti samostalno izradi mehanički sat i sve njegove dijelove. Iako to nikada u potpunosti neće raditi iz jednostavnog razloga što kod nekih komponenti poput vijaka ili rubina to nema smisla, Cartier je kao i mnoge druge marke satova krenuo ovim putem.

Četiri lokacije 

Ali kada se Cartier odluči krenuti ovim putem, to izgleda mnogo drukčije negoli u slučaju Greubel-Forseya, na primjer, koji je nedavno do Cartiera u La Chaux-de-Fondsu otvorio svoju manufakturu. Dok Greubel-Forsey u svojoj manufakturi zapošljava nekoliko desetaka radnika, u tvornici u koju nas je Cartier pozvao među prvima zaposleno je preko 1000 radnika s tim da na proizvodnji satova radi njih nekoliko stotina više na još četiri lokacije u Švicarskoj.


Više u časopisu Satovi i nakit broj 12, godina V, ljeto 2010.
OSTALI TEKSTOVI
 • Audemars Piguet - kolijevka švicarskog urarstva POSJETILI SMO

  Audemars Piguet - kolijevka švicarskog urarstva

  Nakon što posjetite manufakturu poput Audemars Pigueta više nikada nećete postaviti pitanje zašto je neki sat toliko skup. Skup je iz ...

  OBJAVLJENO: 20.04.2018
 • Vacheron Constantin POSJETILI SMO

  Vacheron Constantin

  Unatoč dva i pol stoljeća ispisivanja urarske povijesti, Vacheron Constantin je danas predvodnik novih trendova u visokome urarstvu.

  OBJAVLJENO: 05.03.2018
 • Rijetkim vještinama do novog Reversa POSJETILI SMO

  Rijetkim vještinama do novog Reversa

  Otvaranjem najnovije radionice za rijetke vještine, Jaeger-LeCoultre obilježio je osamdeset i peti rođendan svog legendarnog modela, Reversa.

  OBJAVLJENO: 06.02.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.