Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA TJEDNA

Audemarsova majstorska skeletonizacija

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu.

OBJAVLJENO: 15.10.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked

Audemars Piguetov luksuzni sat Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked, koji je inicijalno proizveden 2012. godine u platinastom izdanju da bi četiri godine kasnije dobio i inačicu od žutog zlata, na ovogodišnjem SIHH-u predstavljen je u dvije nove verzije – od 18-karatnog ružičastog zlata i nehrđajućeg čelika.

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu koja iziskuje iznimnu preciznost kako bi se postigao željeni umjetnički dojam bez da se gubi na funkcionalnosti sata.

Brušenje, ukrašavanje i završna obrada obavljeni su ručno jer je jedino tako moguće dobiti adekvatne unutarnje rubove koji savršeno refletiraju svjetlost, što je jedno od glavnih obilježja kvalitetno skeletoniziranog sata.

Osim minuciozne skeletonizacije, pažnju na providnom brojčaniku plijeni tourbillon postavljen na 6 sati. 

Skeletonizirani kalibar 2924 na ručno navijanje sastavljen je od 216 dijelova, od čega je 25 rubina. Mehanizam ima 70-satnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, indikatora rezerve snage i tourbillona, a radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat. Kućište novog modela promjera je 41 milimetar, a dostupno je u dvije verzije – od 18-karatnog ružičastog zlata i nehrđajućeg čelika. S obje je strane prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 20 metara.Čelični Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked dolazi na čeličnoj narukvici, dok verzija od ružičastog zlata dolazi na narukvici od ružičastog zlata.


Iz časopisa Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017. 
 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Klasik u vintage ruhu NOVOSTI

  Klasik u vintage ruhu

  Naslovnicu našeg novog Kataloga satova krasi Manero Flyback, vintage luksuzni kronograf nezavisne švicarske manufakture Carl F. Bucherer

  OBJAVLJENO: 12.11.2018
 • Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljika TEMA TJEDNA

  Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljika

  Excalibur Spider Carbon, novi sat Roger Dubuisa, odlikuje se skeletoniziranim mehanizmom i robusnim kućištem od ugljika. 

  OBJAVLJENO: 06.11.2018
 • Cartierov misteriozni sat TEMA TJEDNA

  Cartierov misteriozni sat

  Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Hour impresivna je kombinacija preciznog skeletoniziranja i funkcije misterioznih sati. 

  OBJAVLJENO: 29.10.2018
 • Duomètre s kompleksnim tourbillonom TEMA TJEDNA

  Duomètre s kompleksnim tourbillonom

  Duomètre Sphérotourbillon (ref. Q605244J) kao glavno obilježje ima kompleksni tourbillon sastavljen od 105 dijelova, koji se rotira oko dvije ...

  OBJAVLJENO: 19.10.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.