Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljika TEMA TJEDNA

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljika

Excalibur Spider Carbon, novi sat Roger Dubuisa, odlikuje se skeletoniziranim mehanizmom i robusnim kućištem od ugljika. 

OBJAVLJENO: 06.11.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon

Švicarski satni brend Roger Dubuis na Ženevskom salonu satova predstavio je još jedan u nizu tehnički naprednih modela avangardnog dizajna - Excalibur Spider Carbon.Robusno kućište promjera 45 mm i debljine 14,02 mm izrađeno je od višeslojnog ugljika koji je prošaran efektnim crnim i sivim prugama. Obruč je također izrađen od ugljika te je ukrašen crvenom bojom koja pojačava sportski dojam sata. Stražnje staklo za kućište je pričvršćeno obručem od titanija, od kojeg su izrađeni i unutarnji prsten oko brojčanika te krunica, koja je ujedno i presvučena crvenom gumom. Sat je vodootporan do 50 metara.

Klasičnog brojčanika nema, već se pogled pruža na skeletonizirani manufakturni mehanizam RD509SQ na ručno navijanje sa 19 rubina, 70-satnom rezervom snage i funkcijama središnjih sati i minuta te malih sekundi postavljenih između 7 i 8 sati u sklopu letećeg tourbillona. RD509SQ prvi je  mehanizam kod kojeg su pločica, mostovi i gornja krletka tourbillona izrađeni od ugljika. Mehanizam, koji radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat, skeletoniziran je u obliku paukove mreže s „mrežicom“ između pločice i mostova, koja podsjeća na pčelinje saće.

Excalibur Spider Carbon dolazi na crnom gumenom remenu sa crvenim Rubber Tech umetkom sličnim tekstilu, a bit će dostupan u ograničenoj seriji od svega 28 primjeraka.


Iz časopisa Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Klasik u vintage ruhu NOVOSTI

  Klasik u vintage ruhu

  Naslovnicu našeg novog Kataloga satova krasi Manero Flyback, vintage luksuzni kronograf nezavisne švicarske manufakture Carl F. Bucherer

  OBJAVLJENO: 12.11.2018
 • Cartierov misteriozni sat TEMA TJEDNA

  Cartierov misteriozni sat

  Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Hour impresivna je kombinacija preciznog skeletoniziranja i funkcije misterioznih sati. 

  OBJAVLJENO: 29.10.2018
 • Duomètre s kompleksnim tourbillonom TEMA TJEDNA

  Duomètre s kompleksnim tourbillonom

  Duomètre Sphérotourbillon (ref. Q605244J) kao glavno obilježje ima kompleksni tourbillon sastavljen od 105 dijelova, koji se rotira oko dvije ...

  OBJAVLJENO: 19.10.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.