Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Buchererovi kronografi s prikazom svjetskog vremena TEMA TJEDNA

Buchererovi kronografi s prikazom svjetskog vremena

Sportski kronografi Patravi TravelTec i Patravi TravelTec II kombinacija su robusnog sportskog izgleda i iznimne funkcionalnosti kojoj pridonose indikatori čak triju vremenskih zona. 

OBJAVLJENO: 18.08.2017

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Patravi TravelTec II Patravi TravelTec Patravi TravelTec II Patravi TravelTec Patravi TravelTec Patravi TravelTec

Carl F. Bucherer, švicarska obiteljska manufaktura koja korijene vuče iz davne 1888. godine, poznata je po kvalitetnim luksuznim mehaničkim satovima modernog i klasičnog dizajna te inovativnim manufakturnim automatskim kalibrima s perifernim rotorom i posebnom zaštitom od udaraca za zaporni sustav, CFB A1000 iz 2008. i poboljšanim CFB A2000 iz 2016. godine. Ipak, u njihovom portfoliju pažnju najviše privlače dva netipična kronografa s funkcijom prikaza svjetskog vremena, Patravi TravelTec i Patravi TravelTec II, koji kombiniraju robusni sportski izgled s iznimnom funkcionalnošću.

Napredni Patravi TravelTec

Patravi TravelTec, premijerno predstavljen 2005. godine, naprednom tehnološkom izvedbom i zanimljivim dizajnom kroz godine se prometnuo u jednu od Carl F. Buchererovih uspješnica. Sat ima kućište povećih dimenzija, 46,6 x 15,5 milimetara, sastavljeno od čak 70 dijelova i vodootporno do 50 metara. S prednje strane kućišta postavljeno je safirno staklo s nereflektirajućim premazom, na pozadini se nalazi poklopac na navoj, na desnoj bočnoj strani krunica na vijak i dugmad kronografa, a na lijevoj bočnoj strani dugme vremenske zone ispod kojeg je smješten prozorčić kroz koji se može promatrati rad mehanizma.

Unutar impozantnog kućišta pouzdano kuca automatski kalibar CFB 1901.1 (osnova ETA 2894) sa 39 rubina, 42-satnom rezervom snage, COSC-ovim certifikatom i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma, kronografa i istovremenog prikaza tri vremenske zone. Lokalna vremenska zona postavlja se okretanjem krunice koja pokreće satnu kazaljku bez da remeti rad ostalih funkcija sata, što jamči apsolutnu preciznost pri podešavanju vremena.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017.  
 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA TJEDNA

  Audemarsova majstorska skeletonizacija

  Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu.

  OBJAVLJENO: 13.10.2017
 • Piagetov rođendanski Altiplano TEMA TJEDNA

  Piagetov rođendanski Altiplano

  Piaget je 60. rođendan svoje kolekcije satova Altiplano proslavio s dva nova modela Altiplano 60th Anniversary.

  OBJAVLJENO: 06.10.2017
 • Nova Cobra sa skeletoniziranim rotorom TEMA TJEDNA

  Nova Cobra sa skeletoniziranim rotorom

  Clifton Club Shelby® Cobra CSX 2299 (ref. M0A10344) inspiriran je Shelbyjevim sportskim automobilom koji je 1964. godine pobijedio u utrci 24 sata Le ...

  OBJAVLJENO: 29.09.2017
 • Cartierov misteriozni sat TEMA TJEDNA

  Cartierov misteriozni sat

  Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Hour impresivna je kombinacija preciznog skeletoniziranja i funkcije misterioznih sati. 

  OBJAVLJENO: 22.09.2017

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2017. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2017. godinu.