Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Buchererovi kronografi s prikazom svjetskog vremena TEMA TJEDNA

Buchererovi kronografi s prikazom svjetskog vremena

Sportski kronografi Patravi TravelTec i Patravi TravelTec II kombinacija su robusnog sportskog izgleda i iznimne funkcionalnosti kojoj pridonose indikatori čak triju vremenskih zona. 

OBJAVLJENO: 18.08.2017

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Patravi TravelTec II Patravi TravelTec Patravi TravelTec II Patravi TravelTec Patravi TravelTec Patravi TravelTec

Carl F. Bucherer, švicarska obiteljska manufaktura koja korijene vuče iz davne 1888. godine, poznata je po kvalitetnim luksuznim mehaničkim satovima modernog i klasičnog dizajna te inovativnim manufakturnim automatskim kalibrima s perifernim rotorom i posebnom zaštitom od udaraca za zaporni sustav, CFB A1000 iz 2008. i poboljšanim CFB A2000 iz 2016. godine. Ipak, u njihovom portfoliju pažnju najviše privlače dva netipična kronografa s funkcijom prikaza svjetskog vremena, Patravi TravelTec i Patravi TravelTec II, koji kombiniraju robusni sportski izgled s iznimnom funkcionalnošću.

Napredni Patravi TravelTec

Patravi TravelTec, premijerno predstavljen 2005. godine, naprednom tehnološkom izvedbom i zanimljivim dizajnom kroz godine se prometnuo u jednu od Carl F. Buchererovih uspješnica. Sat ima kućište povećih dimenzija, 46,6 x 15,5 milimetara, sastavljeno od čak 70 dijelova i vodootporno do 50 metara. S prednje strane kućišta postavljeno je safirno staklo s nereflektirajućim premazom, na pozadini se nalazi poklopac na navoj, na desnoj bočnoj strani krunica na vijak i dugmad kronografa, a na lijevoj bočnoj strani dugme vremenske zone ispod kojeg je smješten prozorčić kroz koji se može promatrati rad mehanizma.

Unutar impozantnog kućišta pouzdano kuca automatski kalibar CFB 1901.1 (osnova ETA 2894) sa 39 rubina, 42-satnom rezervom snage, COSC-ovim certifikatom i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma, kronografa i istovremenog prikaza tri vremenske zone. Lokalna vremenska zona postavlja se okretanjem krunice koja pokreće satnu kazaljku bez da remeti rad ostalih funkcija sata, što jamči apsolutnu preciznost pri podešavanju vremena.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017.  
 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Elegantni sat s prikazom svjetskog vremena TEMA TJEDNA

  Elegantni sat s prikazom svjetskog vremena

  Model 1966 WW.TC ima disk s 24-satnim prikazom vremena koji se rotira i tako pokazuje točno vrijeme u 24 svjetska grada. 

  OBJAVLJENO: 08.12.2017
 • Novi Patrimony s Mjesečevim mijenama TEMA TJEDNA

  Novi Patrimony s Mjesečevim mijenama

  Najzanimljivija značajka modela Patrimony Moon Phase And Retrograde Date je funkcija indikacije Mjesečevih mijena, koju treba podesiti jednom u 122 godine.

  OBJAVLJENO: 01.12.2017
 • Škrinja koja skriva mehanički sat TEMA TJEDNA

  Škrinja koja skriva mehanički sat

  Heuer Marine, unikatni sat brenda Van Cleef & Arpels, kombinacija je luksuzne narukvice i sata.

  OBJAVLJENO: 24.11.2017
 • Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljika TEMA TJEDNA

  Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljika

  Excalibur Spider Carbon, novi sat Roger Dubuisa, odlikuje se skeletoniziranim mehanizmom i robusnim kućištem od ugljika. 

  OBJAVLJENO: 17.11.2017

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.