Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Bulovina posveta povijesnom naslijeđu TEMA TJEDNA

Bulovina posveta povijesnom naslijeđu

Special Edition Lunar Pilot Chronograph i Chronograph C Special Edition satovi su iz nove Bulovine kolekcije Archive Series inspirirane povijesnim modelima.

OBJAVLJENO: 16.03.2018

» Podijeli na Facebooku


Nova Bulovina kolekcija satova Archive Series koncipirana je kao modernizirana posveta popularnim povijesnim modelima na kojima je ovaj brend kroz desetljeća sagradio svoje ime. Special Edition Lunar Pilot Chronograph, prvi sat iz kolekcije koja je premijerno predstavljena na Baselworldu 2016. godine, inspiriran je Bulovinim povijesnim kronografom kojeg je američki astronaut David Scott nosio na ruci tijekom misije Apollo 15 na Mjesec 1971. godine.

Bulova je od pedesetih do kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća surađivala s NASA-om pa su njihovi satovi bili posebno konstruirani da izdrže teške uvjete u svemiru, a Bulovinu tehnologiju Accutron, koja je podrazumijevala precizne visokofrekventne elektroničke mehanizme sa zvučnom vilicom koju napaja elektronički tranzistor umjesto klasične nemirnice, NASA je koristila u svim satovima-instrumentima na upravljačkim pločama svemirskih letjelica. Novi Special Edition Lunar Pilot Chronograph, poznat i pod nazivom Special Edition Moon Watch Chronograph, po uzoru na izvorni model ima robusno čelično kućište, koje u ovom izdanju ima dimenzije 45 x 13,5 milimetara, te potpuno crni brojčanik s luminiscentnim brojkama i oznakama vremena, podbrojčanicima kronografa na 3, 6 i 9 sati, prozorom datuma između 4 i 5 sati i skalom brzinomjera na unutarnjem prstenu. Sat je s prednje strane zatvoren safirnim staklom te je vodootporan do 50 metara.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Sve o satovima za jedriličare TEMA TJEDNA

  Sve o satovima za jedriličare

  Početkom 20. stoljeća brojni su satni brendovi razvili mehanizme namijenjene jedriličarima s odbrojavanjem 5 minuta, te kazaljku koja je brojala sekunde ...

  OBJAVLJENO: 20.04.2018
 • Gadgeti za ljubitelje nebeskih visina TEMA TJEDNA

  Gadgeti za ljubitelje nebeskih visina

  Današnje pilotske satove možemo prepoznati po nadprosječnoj veličini, crnom brojčaniku, velikim bijelim brojevima – takvi su izvorno bili kako ...

  OBJAVLJENO: 13.04.2018
 • Masovni, konfekcijski proizvodi TEMA TJEDNA

  Masovni, konfekcijski proizvodi

  U novom nastavku feljtona autorica piše kako se francuski figuralni satovi koji su u 18. i u prvim desetljećima 19. stoljeća bili perjanica europskog ...

  OBJAVLJENO: 09.04.2018
 • Klasika u modernom ruhu TEMA TJEDNA

  Klasika u modernom ruhu

  Boja na brojčanicima novih verzija modela Manero PowerReserve nije ujednačena već je duboka na rubovima te postupno blijedi prema središtu.

  OBJAVLJENO: 30.03.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.