Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Defy Lab TEMA TJEDNA

Defy Lab

Sat Defy Lab pokreće automatski kalibar ZO 342, kojeg je Zenith proglasio najpreciznijim mehaničkim kalibrom ikad sastavljenim

 

OBJAVLJENO: 02.02.2018

» Podijeli na Facebooku


Zenith, stara švicarska satna kompanija koja je 1969. proizvela inovativni i još uvijek nenadmašni automatski kronografski kalibar El Primero, 2017. godine u sklopu sportskog modela Defy Lab predstavila je revolucionarni mehanizam ZO 342 s posebnim jednodijelnim oscilatorom, koji je uspješno zamijenio tradicionalni sustav poluga i nemirnice s oprugom.

Umjesto 30 mehaničkih dijelova poluga i nemirnice, koje redovito treba podmazivati i podešavati, manufakturni automatski kalibar ZO 342 rad regulira pomoću monolitne fleksibilne silicijske komponente nazvane jednostavno Zenith-Oscillator, koja zbog svoje pojednostavljene strukture ne treba održavanje. Ujedno, zbog izostanka tipičnog mehaničkog trenja i trošenja, rad ovakvog regulatora postojaniji je, pouzdaniji i precizniji.

Zenith-Oscillator radi na nevjerojatno visokoj frekvenciji od 108.000 vibracija na sat (15 Hz).

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA TJEDNA

  Audemarsova majstorska skeletonizacija

  Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu.

  OBJAVLJENO: 15.10.2018
 • GF-ov najkompliciraniji sat TEMA TJEDNA

  GF-ov najkompliciraniji sat

  Grande Sonnerie uspostavlja savršenu ravnotežu između mehanizma, vanjštine i akustičnosti.

  OBJAVLJENO: 09.10.2018
 • Stolni satovi TEMA TJEDNA

  Stolni satovi

  U novom nastavku našeg feljtona pišemo o stolnim satovima koji su nastali u prvim desetljećima 15. stoljeća primjenom pogona na oprugu.

  OBJAVLJENO: 14.09.2018
 • Satovi s kalendarom TEMA TJEDNA

  Satovi s kalendarom

  Od starog vijeka kalendar je usko povezan sa satom, pa su današnji vječni kalendari na ručnim satovima samo sofisticirane izvedenice ...

  OBJAVLJENO: 31.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.