Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Duomètre s kompleksnim tourbillonom TEMA TJEDNA

Duomètre s kompleksnim tourbillonom

Duomètre Sphérotourbillon (ref. Q605244J) kao glavno obilježje ima kompleksni tourbillon sastavljen od 105 dijelova, koji se rotira oko dvije osi.

OBJAVLJENO: 19.10.2018

» Podijeli na Facebooku


Jaeger-LeCoultre u 2017. godini odlučio je osvježiti svoju luksuznu kolekciju klasičnih satova Duomètre redizajniranjem brojčanika koji odsad dolazi u zanimljivoj, veoma muževnoj boji magnetita.

Duomètre Sphérotourbillon (ref. Q605244J), jedan od ukupno tri modela iz kolekcije, kao glavno obilježje ima, kako mu naziv kaže, sphérotourbillon, kompleksni tourbillon sastavljen od 105 dijelova, koji se rotira oko dvije osi – osi krletke od titanija, za što mu treba 30 sekundi, te dodatne osi postavljene pod kutom od 20 stupnjeva, što traje 15 sekundi.Kombinacija ove dvije rotacije omogućava mehanizmu da poništi štetne utjecaje gravitacije u svim položajima.

Sphérotourbillon se nalazi u izrezu smještenom na 9 sati. Ostatak magnetitnog brojčanika zauzimaju podbrojčanik sati, minuta i datuma postavljen na 3 sata te podbrojčanici s 24-satnim prikazom druge vremenske zone i flyback malih sekundi smješteni na 12 i 6 sati, u sklopu kojih se nalaze i indikatori rezerve snage mehanizma i komplikacije.  Kazaljke i elementi glavnog podbrojčanika presvučeni su zlatom.

Kućište dimenzija 42 x 14,1 mm izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata te je polirano i brušeno. S obje strane kućišta nalazi se zakrivljeno nereflektirajuće safirno staklo. Sat je vodootporan do 50 metara.

U kućištu je smješten manufakturni kalibar 382 na ručno navijanje s 55 rubina i 50-satnom rezervom snage, koju omogućuju dva kućišta opruga od kojih jedno napaja mehanizam a drugo komplikaciju. Kalibar 382, koji ima 460 dijelova, ručno je izrađen, sastavljen i dekoriran. Krunica kalibra služi za navijanje sata te podešavanje vremena, druge vremenske zone i datuma, dok posebno dugme smješteno na 2 sata aktivira flyback funkciju malih sekundi.

Duomètre Sphérotourbillon (ref. Q605244J) dolazi na ručno izrađenom smeđem remenu od aligatorske kože s preklopnom kopčom od 18-karatnog ružičastog zlata. 


Iz časopisa Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017.
 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Tudorov ronilački sat u retro stilu TEMA TJEDNA

  Tudorov ronilački sat u retro stilu

  Black Bay Fifty-Eight inspiriran je Tudorovim ronilačkim satovima iz pedesetih godina prošlog stoljeća, koje je krasila velika krunica i crveni trokut ...

  OBJAVLJENO: 15.03.2019
 • Profinjen, a velik TEMA TJEDNA

  Profinjen, a velik

  Manero Peripheral, popularni model nezavisnog švicarskog brenda Carl F. Bucherer, poprimio je nešto veće dimenzije, ali je zadržao elegantni ...

  OBJAVLJENO: 08.03.2019
 • Seiko sa Đokovićevim potpisom TEMA TJEDNA

  Seiko sa Đokovićevim potpisom

  Astron Novak Djokovic Limited Edition dio je nove serije Executive Sports, zamišljene kao kolekcije sportskih satova elegantnog dizajna, koji se mogu ...

  OBJAVLJENO: 01.03.2019
 • Jedan sat za dva kotača TEMA TJEDNA

  Jedan sat za dva kotača

  Sportski model Tissot T-Race MotoGP™ Limited Edition 2018 (ref. T115.417.37.061.00) posvećen je Svjetskom prvenstvu u motociklizmu u klasi ...

  OBJAVLJENO: 22.02.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.