Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Kako čuvati skupocjene satove? TEMA TJEDNA

Kako čuvati skupocjene satove?

S portala WatchTime prenosimo tri načina sigurne pohrane satova o kojima vrijedi razmisliti u slučaju da želite zaštititi vašu vrijednu kolekciju od pljačke, požara, neopreznog rukovanja i slično. 

OBJAVLJENO: 23.11.2018

» Podijeli na Facebooku


Banka

Za godišnju novčanu naknadu u banci možete unajmiti metalni pretinac u bankovnom sefu u koji možete pohraniti razne dragocjenosti, dokumente i satove. Ovo je možda najsigurniji način pohrane satova, ukoliko niste tip kolekcionara koji uživa u ritualu svakodnevnog navijanja satova jer učestali odlazak u banku i prolaženje sigurnosnih provjera može postati veoma naporno i iziskuje dosta slobodnog vremena.

Kućni sef

Kućni sef uvijek je dobar izbor, bio on jednostavni metalni sef ili ormarić s naprednijim elektronskim ili mehaničkim sustavima zaključavanja. Da bi se dodatno osigurali, u slučaju pljačke sefove dobro sakrijte ili postavite na zid. U najgorem slučaju, potraga za sefom ili opetovani pokušaji provale u isti oduzet će lopovu dosta vremena. Danas je moguće kupiti i raskošne sefove s nizom dodatnih funkcija, koji će se estetski odlično uklopiti prostor.

Kutije i navijači satova

Osim sigurnosne pohrane, satove je važno čuvati i od prašine i nečistoće. Tu, naravno, pomažu razne kutijice i spremnici, a odlična ideja je i uložiti u dobar navijač satova koji će vaše automatike održavati savršeno preciznima. Pri kupnji navijača satova važno je obratiti pažnju na programe rada, jednostavnost korištenja, razinu buke koju proizvodi te vrstu napajanja (baterija ili strujno). Iako većina automatskih satova ima zaštitu od prenavijanja, ipak treba pripaziti na maksimalan broj navijanja svakog od satova koje namjeravate pohraniti u navijač.

Izvor: WatchTime

 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Jedan sat za dva kotača TEMA TJEDNA

  Jedan sat za dva kotača

  Sportski model Tissot T-Race MotoGP™ Limited Edition 2018 (ref. T115.417.37.061.00) posvećen je Svjetskom prvenstvu u motociklizmu u klasi ...

  OBJAVLJENO: 22.02.2019
 • Satovi za volanom TEMA TJEDNA

  Satovi za volanom

  Pogledajte ovih devet zvjerki za volanom! Po našem mišljenju one su nove buduće „automobilističke“ legende, poput Daytone i ...

  OBJAVLJENO: 15.02.2019
 • Popularni satovi u bivšoj Jugoslaviji TEMA TJEDNA

  Popularni satovi u bivšoj Jugoslaviji

  Prije Drugog svjetskog rata na području bivše Jugoslavije prodavali su se IWC Schaffhausen, Doxa, Omega, Longines i Cortebert, dok nakon rata stižu ...

  OBJAVLJENO: 08.02.2019
 • Godina u kojoj je sve počelo TEMA TJEDNA

  Godina u kojoj je sve počelo

  Nova kolekcija posveta je samim počecima Tudora te je po godini njegova osnutka, 1926., i dobila ime

  OBJAVLJENO: 01.02.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.