Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Kako čuvati skupocjene satove? TEMA TJEDNA

Kako čuvati skupocjene satove?

S portala WatchTime prenosimo tri načina sigurne pohrane satova o kojima vrijedi razmisliti u slučaju da želite zaštititi vašu vrijednu kolekciju od pljačke, požara, neopreznog rukovanja i slično. 

OBJAVLJENO: 29.03.2019

» Podijeli na Facebooku


Banka

Za godišnju novčanu naknadu u banci možete unajmiti metalni pretinac u bankovnom sefu u koji možete pohraniti razne dragocjenosti, dokumente i satove. Ovo je možda najsigurniji način pohrane satova, ukoliko niste tip kolekcionara koji uživa u ritualu svakodnevnog navijanja satova jer učestali odlazak u banku i prolaženje sigurnosnih provjera može postati veoma naporno i iziskuje dosta slobodnog vremena.

Kućni sef

Kućni sef uvijek je dobar izbor, bio on jednostavni metalni sef ili ormarić s naprednijim elektronskim ili mehaničkim sustavima zaključavanja. Da bi se dodatno osigurali, u slučaju pljačke sefove dobro sakrijte ili postavite na zid. U najgorem slučaju, potraga za sefom ili opetovani pokušaji provale u isti oduzet će lopovu dosta vremena. Danas je moguće kupiti i raskošne sefove s nizom dodatnih funkcija, koji će se estetski odlično uklopiti prostor.

Kutije i navijači satova

Osim sigurnosne pohrane, satove je važno čuvati i od prašine i nečistoće. Tu, naravno, pomažu razne kutijice i spremnici, a odlična ideja je i uložiti u dobar navijač satova koji će vaše automatike održavati savršeno preciznima. Pri kupnji navijača satova važno je obratiti pažnju na programe rada, jednostavnost korištenja, razinu buke koju proizvodi te vrstu napajanja (baterija ili strujno). Iako većina automatskih satova ima zaštitu od prenavijanja, ipak treba pripaziti na maksimalan broj navijanja svakog od satova koje namjeravate pohraniti u navijač.

Izvor: WatchTime

 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Klasik u vintage ruhu TEMA TJEDNA

  Klasik u vintage ruhu

  Naslovnicu našeg novog Kataloga satova krasi Manero Flyback, vintage luksuzni kronograf nezavisne švicarske manufakture Carl F. Bucherer

  OBJAVLJENO: 12.04.2019
 • Moderni sat koji prkosi gravitaciji TEMA TJEDNA

  Moderni sat koji prkosi gravitaciji

  Defy Zero G novi je Zenithov sat hrabrog dizajna, koji pokreće legendarni kalibar El Primero nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity ...

  OBJAVLJENO: 05.04.2019
 • Sportska elegancija s daškom vintage stila TEMA TJEDNA

  Sportska elegancija s daškom vintage stila

  Legend Diver Watch modernizirano je izdanje legendarnih Longinesovih ronilačkih satova iz šezdesetih godina prošlog stoljeća 

  OBJAVLJENO: 21.03.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.