Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Klasika u modernom ruhu TEMA TJEDNA

Klasika u modernom ruhu

Boja na brojčanicima novih verzija modela Manero PowerReserve nije ujednačena već je duboka na rubovima te postupno blijedi prema središtu.

OBJAVLJENO: 30.03.2018

» Podijeli na Facebooku


Na Baselworldu 2017., švicarski obiteljski satni brend Carl. F. Bucherer predstavio je dvije nove moderne verzije svog popularnog klasičnog modela Manero PowerReserve, koje pažnju privlače brojčanicima intenzivne modre i zelene boje.

Zanimljivo je da boja na brojčanicima nije ujednačena već je duboka na rubovima te postupno blijedi prema središtu, što su u Carl F. Buchereru postigli složenim procesima svojstvenima visokom urarstvu. Osim velikih šiljatih središnjih kazaljki i oznaka vremena, na brojčanicima se ističu indikator rezerve snage smješten na 3 sata, podbrojčanik malih sekundi postavljen na 6 sati i prozori dana u tjednu i datuma smješteni na 9 i 11 sati.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Stolni satovi TEMA TJEDNA

  Stolni satovi

  U novom nastavku našeg feljtona pišemo o stolnim satovima koji su nastali u prvim desetljećima 15. stoljeća primjenom pogona na oprugu.

  OBJAVLJENO: 14.09.2018
 • Satovi s kalendarom TEMA TJEDNA

  Satovi s kalendarom

  Od starog vijeka kalendar je usko povezan sa satom, pa su današnji vječni kalendari na ručnim satovima samo sofisticirane izvedenice ...

  OBJAVLJENO: 31.08.2018
 • Sve o satovima za jedriličare TEMA TJEDNA

  Sve o satovima za jedriličare

  Početkom 20. stoljeća brojni su satni brendovi razvili mehanizme namijenjene jedriličarima s odbrojavanjem 5 minuta, te kazaljku koja je brojala sekunde ...

  OBJAVLJENO: 24.08.2018
 • Tourbillon koji kao da lebdi TEMA TJEDNA

  Tourbillon koji kao da lebdi

  Manero Tourbillon Double Peripheral smješten je na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime je postignut efekt lebdenja

  OBJAVLJENO: 10.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.