Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Kupnja rabljenih satova putem interneta i aukcija TEMA TJEDNA

Kupnja rabljenih satova putem interneta i aukcija

S portala Watch Time prenosimo savjete za kupnju rabljenih satova putem interneta i aukcija. 

OBJAVLJENO: 28.05.2018

» Podijeli na Facebooku


Internet danas nudi pregršt mogućnosti za kupnju rabljenih satova, a definitvno najveća platforma za satove je Chrono24.com koja ima više od 150.000 satova koje nude kako profesionalni prodavači i distributeri, tako i privatni prodavači. Prava stranica za one koji traže rabljene satove jest watchrecon.com koja okuplja ponude za rabljene satove s različitih foruma za satove, čime znatno štedi vrijeme kupcu koji bi inače morao pregledavati jednu po jednu stranicu.

Neke od ovih internetskih stranica imaju i svoje klasične trgovine u koje je moguće doći i pogledati rabljene satove. Ta opcija se uvijek preporuča jer je na taj način moguće pregledati sat na licu mjesta i otkriti neka oštećenja koja bi, kupnjom preko interneta, promaknula kupcu.

Također, rabljene satove ponekad je moguće pronaći kod ovlaštenih proizvođača satova, koji naprave svoj izbor rabljenih satova. Uglavnom se radi o rabljenim satovima njihovih klijenata s kojima oni imaju dobar odnos pa je moguće kod prodavača zatražiti informaciju o tome tko bi mogao prodati kvalitetan i dobro sačuvan rabljeni sat.

Još jedna opcija za kupnju rabljenih satova su aukcije, prije kojih je moguće pogledati sat koji kupac namjerava kupiti. Međutim, pri ovakvom načinu kupnje treba se biti svjestan o tomu da će na aukciji biti više ponuda tako da se ne može sa sigurnošću odrediti konačna cijena, a i potrebno je aukcijskoj kući platiti 20 posto provizije.

Preporuča se u slučaju kupnje rabljenog sata uvijek pitati za garanciju jer postoji mogućnost da, u slučaju novijeg rabljenog sata, još uvijek postoji tvornička garancija, a ukoliko se sat kupuje kod profesionalnog prodavača satova, uobičajno je dobiti 6-12 mjeseci garancije. Ipak, najvažniji savjet za kupnju rabljenih satova je da prije same kupnje treba steći određeno znanje kako bi se donijela ispravna odluka.


Izvor: watchtime.com

 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Moderni sat koji prkosi gravitaciji TEMA TJEDNA

  Moderni sat koji prkosi gravitaciji

  Defy Zero G novi je Zenithov sat hrabrog dizajna, koji pokreće legendarni kalibar El Primero nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity ...

  OBJAVLJENO: 07.12.2018
 • Sportska elegancija s daškom vintage stila TEMA TJEDNA

  Sportska elegancija s daškom vintage stila

  Legend Diver Watch modernizirano je izdanje legendarnih Longinesovih ronilačkih satova iz šezdesetih godina prošlog stoljeća 

  OBJAVLJENO: 30.11.2018
 • Kako čuvati skupocjene satove? TEMA TJEDNA

  Kako čuvati skupocjene satove?

  S portala WatchTime prenosimo tri načina sigurne pohrane satova o kojima vrijedi razmisliti u slučaju da želite zaštititi vašu vrijednu ...

  OBJAVLJENO: 23.11.2018
 • Klasik u vintage ruhu TEMA TJEDNA

  Klasik u vintage ruhu

  Naslovnicu našeg novog Kataloga satova krasi Manero Flyback, vintage luksuzni kronograf nezavisne švicarske manufakture Carl F. Bucherer

  OBJAVLJENO: 16.11.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.