Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 TEMA TJEDNA

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 najkompliciraniji je ručni sat koji je Manufaktura Vacheron Constantin ikada proizvela 

OBJAVLJENO: 29.12.2017

» Podijeli na Facebooku


Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600, s 23 funkcije i naprednim integriranim mehanizmom sastavljenim od čak 514 dijelova, najkompliciraniji je ručni sat Manufakture Vacheron Constantin i jedan je od najkompliciranijih ručnih satova ikada proizvedenih.

Na tamnosivom brojčaniku prikazuju se sati, minute, trenutno solarno vrijeme (razlika između standardnog vremena i stvarnog solarnog vremena, tzv. equation of time), vječni kalendar (datum, dan u tjednu, mjesec, prijestupna godina), Mjesečeve mijene, doba Mjeseca, doba dana/noći, razdoblja plime i oseke, položaj Sunca, Zemlje i Mjeseca, vrijeme izlaska i zalaska Sunca, dužina dana i noći, sezone, solsticiji, ekvinociji i znakovi Zodijaka.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.
OSTALE TEME TJEDNA
 • Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA TJEDNA

  Audemarsova majstorska skeletonizacija

  Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu.

  OBJAVLJENO: 15.10.2018
 • GF-ov najkompliciraniji sat TEMA TJEDNA

  GF-ov najkompliciraniji sat

  Grande Sonnerie uspostavlja savršenu ravnotežu između mehanizma, vanjštine i akustičnosti.

  OBJAVLJENO: 09.10.2018
 • Stolni satovi TEMA TJEDNA

  Stolni satovi

  U novom nastavku našeg feljtona pišemo o stolnim satovima koji su nastali u prvim desetljećima 15. stoljeća primjenom pogona na oprugu.

  OBJAVLJENO: 14.09.2018
 • Satovi s kalendarom TEMA TJEDNA

  Satovi s kalendarom

  Od starog vijeka kalendar je usko povezan sa satom, pa su današnji vječni kalendari na ručnim satovima samo sofisticirane izvedenice ...

  OBJAVLJENO: 31.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.