Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Moderni sat koji prkosi gravitaciji TEMA TJEDNA

Moderni sat koji prkosi gravitaciji

Defy Zero G novi je Zenithov sat hrabrog dizajna, koji pokreće legendarni kalibar El Primero nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity Control 

OBJAVLJENO: 05.04.2019

» Podijeli na Facebooku


Zenithova nova kolekcija Defy zamišljena je kao selekcija tehnološki naprednih satova hrabrog dizajna dostupnih u nekoliko razina kompleksnosti - od jednostavnih modela sa tri kazaljke do složenih modela s velikim komplikacijama. Defy Zero G, Zenithova zvijezda ovogodišnjeg Baselworlda, spada u ovu posljednju skupinu.

Žiroskopski modul

Najvažniji element modela Defy Zero G je legendarni Zenithov visokofrekventni kalibar El Primero, koji je nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity Control, čija je zadaća osigurati horizontalni položaj nemirnice i njenog kotača i opruge kako bi se poništilo štetno djelovanje gravitacije na preciznost sata. Gravity Control, koji je Zenith, inspiriran starim brodskim kronometrima, kreirao još prije deset godina, za potrebe novog sata potpuno je redizajniran i stanjen kako bi stao unutar kućišta sportskih dimenzija.

Osim modula Gravity Control, manufakturni automatski kalibar El Primero 8812 S na ručno navijanje ima 41 rubin i 50-satnu rezervu snage, a radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na sat. El Primero 8812, dimenzija 38,5 x 7,85 milimetara, sastavljen je od ukupno 324 dijela, od čega 139 otpada na Gravity Control.

Moderna skeletonizacija

Defy Zero G nema klasični brojčanik već su kazaljke postavljene izravno na moderno skeletoniziran mehanizam. U središtu pažnje je, naravno, modul Gravity Control, koji je smješten na 6 sati, a tu su još i „izdubljeni“ podbrojčanici sati i minuta na 12 sati i malih sekundi između 10 i 11 sati te indikator rezerve snage između 2 i 3 sata. Kazaljke i oznake vremena premazane su luminiscentnom tvari Super-LumiNovom koja omogućava vidljivost u mraku.

Kućište dimenzija 44 x 14,85 milimetara dostupno je u verzijama od brušenog titanija i 18-karatnog ružičastog zlata, s obje je strane prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 100 metara.

Defy Zero G dolazi na muževnoj narukvici od titanija ili zlata ili na modrom remenu izrađenom od gume presvučene aligatorskom kožom.

 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Klasik u vintage ruhu TEMA TJEDNA

  Klasik u vintage ruhu

  Naslovnicu našeg novog Kataloga satova krasi Manero Flyback, vintage luksuzni kronograf nezavisne švicarske manufakture Carl F. Bucherer

  OBJAVLJENO: 12.04.2019
 • Kako čuvati skupocjene satove? TEMA TJEDNA

  Kako čuvati skupocjene satove?

  S portala WatchTime prenosimo tri načina sigurne pohrane satova o kojima vrijedi razmisliti u slučaju da želite zaštititi vašu vrijednu ...

  OBJAVLJENO: 29.03.2019
 • Sportska elegancija s daškom vintage stila TEMA TJEDNA

  Sportska elegancija s daškom vintage stila

  Legend Diver Watch modernizirano je izdanje legendarnih Longinesovih ronilačkih satova iz šezdesetih godina prošlog stoljeća 

  OBJAVLJENO: 21.03.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit i Katalog satova za 2019. godinu.