Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Primjena robota u urarskoj industriji TEMA TJEDNA

Primjena robota u urarskoj industriji

Unatoč primjeni novih tehnologija i alata, robotizacija nije zabilježena u montaži i proizvodnji mehanizama

OBJAVLJENO: 09.02.2018

» Podijeli na Facebooku


U posljednje vrijeme svjedočimo primjeni robota u proizvodnji velikog broja produkata široke namjene. Ako izuzmemo specijalne potrebe u istraživačkim centrima ili za rad u atomskoj industriji, proizvodnji automobila i sve više u medicini, vidjet ćemo koliko se robotizacija primjenjuje u svakodnevnom životu - od pametnih usisavača do školskih natjecanja gdje mladi ljudi pretvaraju svoju maštu u stvarnost. Takvom razvoju pogoduje velika ponuda mikroprocesora, digitalizacija, kao i vrlo razvijena izrada programa.

U proizvodnji švicarskih satova koji u svijetu predstavljaju sinonim za visoku kvalitetu, automatizacija se koristi u izradi dijelova pomoću CNC strojeva, uz lasersko mjerenje, rezanje, graviranje i slično. Unatoč primjeni novih tehnologija i alata, robotizacija nije zabilježena u montaži i proizvodnji mehanizama, pogotovo onih kompliciranih koji se proizvode u malim serijama, a njihova ekskluzivnost očituje se, između ostalog, u manufakturnom radu.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA TJEDNA

  Audemarsova majstorska skeletonizacija

  Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu.

  OBJAVLJENO: 15.10.2018
 • GF-ov najkompliciraniji sat TEMA TJEDNA

  GF-ov najkompliciraniji sat

  Grande Sonnerie uspostavlja savršenu ravnotežu između mehanizma, vanjštine i akustičnosti.

  OBJAVLJENO: 09.10.2018
 • Stolni satovi TEMA TJEDNA

  Stolni satovi

  U novom nastavku našeg feljtona pišemo o stolnim satovima koji su nastali u prvim desetljećima 15. stoljeća primjenom pogona na oprugu.

  OBJAVLJENO: 14.09.2018
 • Satovi s kalendarom TEMA TJEDNA

  Satovi s kalendarom

  Od starog vijeka kalendar je usko povezan sa satom, pa su današnji vječni kalendari na ručnim satovima samo sofisticirane izvedenice ...

  OBJAVLJENO: 31.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.