Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Samsung osvaja svijet urarstva TEMA TJEDNA

Samsung osvaja svijet urarstva

Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namjerom da korisniku pruži dojam klasičnog sata istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema

OBJAVLJENO: 26.01.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Samsung Gear S3 Frontier Samsung Gear S3 Classic Samsung Gear S3 Frontier

Samsung, južnokorejski gigant u industriji elektronike i informatike, u svijet satova ušao je na velika vrata u rujnu 2013. godine predstavivši Samsung Galaxy Gear, pametni sat s monojezgrenim procesorom, 512 MB RAM-a, 4 GB unutarnje memorije, Super AMOLED zaslonom gustoće piksela 275 ppi i operativnim sustavom Android 4.3. Galaxy Gear radio je u sinkronizaciji s pametnim telefonom putem Bluetootha. Ovim potezom Samsung je glavnog konkurenta, američku računalnu kompaniju Apple, u plasiranju pametnog sata na tržište preduhitrio za više od godinu dana.

U travnju 2014. u prodaju je puštena nova verzija, Gear 2, koja je imala nešto jači procesor i umjesto Androida dolazila je s operativnim sustavom Tizen. Uslijedile su unaprijeđene verzije Gear S i Gear S2 iz 2014. i 2015.

Godine 2017. na najvećem svjetskom sajmu satova, Baselworldu, Samsung se i službeno predstavio satnim entuzijastima najnovijim izdanjem svog pametnog sata nazvanim, logično, Gear S3. Ovaj model je dizajniran s namjerom da korisniku pruži dojam klasičnog sata istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema. Iz tog razloga Gear S3 dolazi sa standardnim elementima – obručem, dugmadi, staklom – koji okretanjem i pritiskanjem pokreću nestandardne funkcije poput pregledavanja notifikacija, korištenja aplikacija te čak i odgovaranja na pozive.

Sportska i elegantna verzija

Dostupne su dvije verzije, sportski Gear S3 Frontier i elegantni Gear S3 Classic, koje su, osim boje i linija kućišta, gotovo identične.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA TJEDNA

  Audemarsova majstorska skeletonizacija

  Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked odličan je primjer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtjevnijih tehnika u urarstvu.

  OBJAVLJENO: 15.10.2018
 • GF-ov najkompliciraniji sat TEMA TJEDNA

  GF-ov najkompliciraniji sat

  Grande Sonnerie uspostavlja savršenu ravnotežu između mehanizma, vanjštine i akustičnosti.

  OBJAVLJENO: 09.10.2018
 • Stolni satovi TEMA TJEDNA

  Stolni satovi

  U novom nastavku našeg feljtona pišemo o stolnim satovima koji su nastali u prvim desetljećima 15. stoljeća primjenom pogona na oprugu.

  OBJAVLJENO: 14.09.2018
 • Satovi s kalendarom TEMA TJEDNA

  Satovi s kalendarom

  Od starog vijeka kalendar je usko povezan sa satom, pa su današnji vječni kalendari na ručnim satovima samo sofisticirane izvedenice ...

  OBJAVLJENO: 31.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.