Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Samsung osvaja svijet urarstva TEMA TJEDNA

Samsung osvaja svijet urarstva

Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namjerom da korisniku pruži dojam klasičnog sata istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema

OBJAVLJENO: 26.01.2018

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Samsung Gear S3 Frontier Samsung Gear S3 Classic Samsung Gear S3 Frontier

Samsung, južnokorejski gigant u industriji elektronike i informatike, u svijet satova ušao je na velika vrata u rujnu 2013. godine predstavivši Samsung Galaxy Gear, pametni sat s monojezgrenim procesorom, 512 MB RAM-a, 4 GB unutarnje memorije, Super AMOLED zaslonom gustoće piksela 275 ppi i operativnim sustavom Android 4.3. Galaxy Gear radio je u sinkronizaciji s pametnim telefonom putem Bluetootha. Ovim potezom Samsung je glavnog konkurenta, američku računalnu kompaniju Apple, u plasiranju pametnog sata na tržište preduhitrio za više od godinu dana.

U travnju 2014. u prodaju je puštena nova verzija, Gear 2, koja je imala nešto jači procesor i umjesto Androida dolazila je s operativnim sustavom Tizen. Uslijedile su unaprijeđene verzije Gear S i Gear S2 iz 2014. i 2015.

Godine 2017. na najvećem svjetskom sajmu satova, Baselworldu, Samsung se i službeno predstavio satnim entuzijastima najnovijim izdanjem svog pametnog sata nazvanim, logično, Gear S3. Ovaj model je dizajniran s namjerom da korisniku pruži dojam klasičnog sata istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema. Iz tog razloga Gear S3 dolazi sa standardnim elementima – obručem, dugmadi, staklom – koji okretanjem i pritiskanjem pokreću nestandardne funkcije poput pregledavanja notifikacija, korištenja aplikacija te čak i odgovaranja na pozive.

Sportska i elegantna verzija

Dostupne su dvije verzije, sportski Gear S3 Frontier i elegantni Gear S3 Classic, koje su, osim boje i linija kućišta, gotovo identične.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA
 • Legendarni kronografski kalibri TEMA TJEDNA

  Legendarni kronografski kalibri

  Predstavljamo neke od sjajnih kalibara koji su obilježili noviju povijesti urarstva, često skriveni iza slavnih modela još slavnijih urarskih tvrtki

  OBJAVLJENO: 16.02.2018
 • Primjena robota u urarskoj industriji TEMA TJEDNA

  Primjena robota u urarskoj industriji

  Unatoč primjeni novih tehnologija i alata, robotizacija nije zabilježena u montaži i proizvodnji mehanizama

  OBJAVLJENO: 09.02.2018
 • Defy Lab TEMA TJEDNA

  Defy Lab

  Sat Defy Lab pokreće automatski kalibar ZO 342, kojeg je Zenith proglasio najpreciznijim mehaničkim kalibrom ikad sastavljenim

   

  OBJAVLJENO: 02.02.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.