Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Sat namijenjen jedriličarima TEMA TJEDNA

Sat namijenjen jedriličarima

Funkcija regatnog odbrojavanja na brojčaniku sata Marine Regatta prikazana je kao središnji prsten sa žutim arapskim brojkama. 

OBJAVLJENO: 01.09.2017

» Podijeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Marine Regatta Marine Regatta Marine Regatta

Švicarski satni brend Ulysse Nardin vratio se svojim nautičkim korijenima i na ovogodišnjem SIHH-u predstavio idealni sat za jedriličare s naprednom funkcijom regatnog odbrojavanja vremena - Marine Regatta.

Pet do sedam minuta prije službenog početka utrke jedriličari, oslanjajući se na vjetar i vlastito umijeće, nastoje doći do što bolje startne pozicije i to što je moguće vremenski bliže startnom signalu, kako bi postavili dobre temelje za nastavak plovidbe. Funkcija regatnog odbrojavanja na brojčaniku sata Marine Regatta prikazana je kao središnji prsten sa žutim arapskim brojkama od 0 do 10. Odbrojavanje vrši zasebna kazaljka oblikovana poput strjelice sa žutim vrhom koja se, kada je funkcija aktivirana, kreće suprotno od smjera satne kazaljke, znači od broja 10 do 0. Kazaljka sekundi za vrijeme regatnog odbrojavanja također se okreće suprotno od smjera satne kazaljke da bi se po završetku odbrojavanja odmah nastavila kretati u standardnom smjeru. Funkcija regatnog odbrojavanja aktivira se pomoću dugmeta postavljenog na gornju bočnu stranu kućišta. Vrijeme utrke (sati i minute) prikazuje se na podbrojčaniku postavljenom na 6 sati, u sklopu kojeg se nalazi i prozorčić datuma. Kazaljke podbrojčanika pokrenu se kada završi regatno odbrojavanje.

Funkcije regatnog odbrojavanja te sati, minuta, sekundi,  datuma i kronografa pruža manufakturni automatski kalibar UN-155. Kalibar ima 68 rubina, trodnevnu rezervu snage, silicijski zaporni sustav i oprugu, a radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat.

Kućište promjera 44 milimetra izrađeno je od nehrđajućeg čelika te je s obje strane zatvoreno safirnim staklom. Vodootporno je do 100 metara. Čelični obruč kućišta je nazubljen, što satu daje sportski izgled. Krunica na vijak presvučena je gumom.

Sat Marine Regatta dolazi na čvrstom gumenom remenu s preklopnom kopčom i umetkom od titanija, a dostupan je u dvije osnovne verzije – modroj i bijeloj – te limitiranom izdanju sa sivim emajliranim brojčanikom, posvećenom švedskom jedriličarskom timu Artemis s kojim Ulysse Nardin surađuje.


Iz časopisa Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017.    
   
 


OSTALE TEME TJEDNA
 • Stolni satovi TEMA TJEDNA

  Stolni satovi

  U novom nastavku našeg feljtona pišemo o stolnim satovima koji su nastali u prvim desetljećima 15. stoljeća primjenom pogona na oprugu.

  OBJAVLJENO: 14.09.2018
 • Satovi s kalendarom TEMA TJEDNA

  Satovi s kalendarom

  Od starog vijeka kalendar je usko povezan sa satom, pa su današnji vječni kalendari na ručnim satovima samo sofisticirane izvedenice ...

  OBJAVLJENO: 31.08.2018
 • Sve o satovima za jedriličare TEMA TJEDNA

  Sve o satovima za jedriličare

  Početkom 20. stoljeća brojni su satni brendovi razvili mehanizme namijenjene jedriličarima s odbrojavanjem 5 minuta, te kazaljku koja je brojala sekunde ...

  OBJAVLJENO: 24.08.2018
 • Tourbillon koji kao da lebdi TEMA TJEDNA

  Tourbillon koji kao da lebdi

  Manero Tourbillon Double Peripheral smješten je na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime je postignut efekt lebdenja

  OBJAVLJENO: 10.08.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.