Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Sat za budućnost TEMA TJEDNA

Sat za budućnost

Panerai LAB-ID™ demonstracija je različitih načina na koje je netipični materijal ugljik obogatio urarstvo. 

OBJAVLJENO: 15.09.2017

» Podijeli na Facebooku


Novi sat Panerai LAB-ID™, predstavljen na Ženevskom salonu, pravi je dokaz inovativnosti i majstorstva Paneraijeva odjela Laboratorio di Idee. Panerai LAB-ID™, koji je dostupan u ograničenoj seriji od 50 primjeraka, zapravo je demonstracija različitih načina na koje je netipični materijal ugljik obogatio urarstvo.

Robusno kućište sata, promjera 49 milimetara, izrađeno je od carbotecha - kompozitnog materijala zasnovanog na ugljičnim vlaknima koji je lakši i otporniji od materijala standardno korištenih u izradi satova, te ne hrđa i ne izaziva alergijske reakcije. Zbog metode proizvodnje carbotecha, koja uključuje "pritiskanje" tankih listića ugljičnih vlakana jednih na druge pod visokom temperaturom, njihova inače crna boja postaje neujednačena te svako proizvedeno kućište poprima jedinstvene "šare" te je svaki sat unikatan. Kućište je s obje strane prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 100 metara.

Revolucionarno dizajniran brojčanik sata prekriven je slojem ugljikovih nanocjevčica, koje upijaju svjetlost i smanjuju njenu refleksiju na minimum zbog čega brojčanik ima upečatljivo "duboku" crnu boju. Brojčanik je zadržao Paneraijevu tradicionalnu dvoslojnu strukturu s tim da su ovog puta podbrojčanik malih sekundi na 9 sati, brojke i oznake vremena, kao i kazaljke, presvučene svijetloplavom Super-Luminovom koja vizualno odudara od crne pozadine te daje satu industrijski, pa i futuristički izgled. Sat pokreće novi Paneraijev mehanički kalibar P.3001/C na ručno navijanje sa trodnevnom rezervom snage i samo četiri rubina. Mostovi i pločica djelomično skeletoniziranog kalibra izrađen su od potpuno novog materijala - keramike zasnovane na tantalu - koji značajno reducira trenje zbog čega je ugrađivanje velikog broja rubina te njihovo podmazivanje bespotrebno. Kalibar P.3001/C ima funkcije sati, minuta i malih sekundi.

Panerai LAB-ID™ Luminor 1950 Carbotech™ 3 Days - 49 mm (PAM00700) dolazi na crnom kožnom remenu prošivenom svijetloplavim koncem.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 26, godina XV, lipanj 2017.    


OSTALE TEME TJEDNA
 • Legendarni kronografski kalibri TEMA TJEDNA

  Legendarni kronografski kalibri

  Predstavljamo neke od sjajnih kalibara koji su obilježili noviju povijesti urarstva, često skriveni iza slavnih modela još slavnijih urarskih tvrtki

  OBJAVLJENO: 16.02.2018
 • Primjena robota u urarskoj industriji TEMA TJEDNA

  Primjena robota u urarskoj industriji

  Unatoč primjeni novih tehnologija i alata, robotizacija nije zabilježena u montaži i proizvodnji mehanizama

  OBJAVLJENO: 09.02.2018
 • Defy Lab TEMA TJEDNA

  Defy Lab

  Sat Defy Lab pokreće automatski kalibar ZO 342, kojeg je Zenith proglasio najpreciznijim mehaničkim kalibrom ikad sastavljenim

   

  OBJAVLJENO: 02.02.2018
 • Samsung osvaja svijet urarstva TEMA TJEDNA

  Samsung osvaja svijet urarstva

  Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namjerom da korisniku pruži dojam klasičnog sata istovremeno nudeći opcije ...

  OBJAVLJENO: 26.01.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.