Satoviinakit.hr - za prave ljubitelje satova i nakita

Tradicija, elegancija i sofisticiranost TEMA TJEDNA

Tradicija, elegancija i sofisticiranost

Nakit Zlatarne Celje odlikuje se bezvremenskom elegancijom, sofisticiranošću, vrhunskom izradom i inovativnim dizajnom.

OBJAVLJENO: 01.03.2018

» Podijeli na Facebooku


Zlatarna Celje, poznati slovenski proizvođač nakita, svoju više od 170 godina dugu tradiciju može pripisati gradu u kojem je osnovana, Celju, u kojem se zlatarstvo razvija od davne 1446. godine i koji je zbog svog zemljopisnog položaja kroz stoljeća bio pod utjecajem različitih europskih zlatarskih stilova. Službeno osnovana 1844., za vrijeme Austro-Ugarske, Zlatarna Celje postala je najveća kompanija specijalizirana za proizvodnju nakita u monarhiji.

Velike uspjehe Zlatarna je zabilježila i sredinom dvadesetog stoljeća kada se dobrim poslovanjem prometnula u jedan od najutjecajnijih brendova nakita u bivšoj Jugoslaviji i središnjoj i jugoistočnoj Europi. U isto vrijeme svoje je proizvode počela izvoziti u zemlje Azije, Sjeverne Amerike i u Australiju. Nakon raspada Jugoslavije Zlatarna Celje se morala prilagoditi novim tržišnim uvjetima i tehnologijama, što je učinjeno novim investicijama i poslovnim potezima. U 21. stoljeću Zlatarna Celje je niz uspjeha, poput kupnje austrijskog brenda nakita Lencia 2003., okrunila titulom vjerodostojnog partnera u trgovini zlatom, koju joj je dodijelilo Svjetsko vijeće za zlato 2011. godine.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 27, zima 2017.


OSTALE TEME TJEDNA

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Satovi i nakit i Katalog satova za 2018. godinu za samo 109,00 kuna. Pretplatom si osiguravate dva sljedeća broja časopisa Satovi i nakit  i Katalog satova za 2018. godinu.