Adrenalinom nabijeni satovi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jedan od najvećih podupiratelja motociklizma je švicarski satni brend Tissot, koji sponzorira najveće cestovno motociklističko natjecanje, MotoGP™, tj. Svjetsko prvenstvo u motociklizmu, a kao istaknute ambasadore ima Marca Márqueza, jednog od najuspješnijih motociklista svih vremena sa sedam osvojenih titula svjetskog prvaka i aktualnog prvaka u MotoGP-u, i Jorgea Lorenza, peterostrukog osvajača svjetskih titula prvaka.

Robusno okruglo kućište modernog sportskog modela T-Race MotoGP™ Automatic 2019 Limited Edition (ref. T115.427.37.051.00), dimenzija 45 x 16,6 milimetara izrađeno je od nehrđajućeg čelika presvučenog crnim PVD-om i PVD-om od ružičastog zlata, prekriveno je safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara.

Kroz safirno staklo na pozadini kućišta nazire se automatski kalibar ETA C01.211 s 15 rubina, 45-satnom rezervom snage, rotorom oslikanim motivom kočnice motocikla i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, kronografa i datuma. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat.

Tamnosivi brojčanik ima velike luminiscentne aplicirane oznake vremena i kazaljke, srebrne podbrojčanike kronografa i crni podbrojčanik malih sekundi i prozorčić datuma na 3 sata.

Sat dolazi na remenu od kravlje kože (imitacija aligatorske kože) podstavljene gumom, a dostupan je u ograničenoj seriji od 3333 primjerka.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.