Najbolji nakitni sat i najbolji umjetnički sat | Bvlgari i Voutilainen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bvlgari Serpenti Misteriosi Romani

Serpenti Misteriosi Romani (ref. 102987), luksuzni ženski sat talijanskog brenda Bvlgari, prikazom zmije otvorenih usta odaje počast gladijatorima antike i rimskim korijenima brenda. Narukvica sata, oblikovana kao tijelo zmije, izrađena je od 18-karatnog bijelog zlata te je optočena dijamantima baget oblika i safirima koji oponašaju ljuskasti izgled zmijske kože.

Glava zmije ukrašena je 10-karatnim safirom jastučastog oblika iz Šri Lanke, a sveukupno sat ima više od 60 karata dijamanata i 35 karata safira što ga čini do sada najskupljim luksuznim satom ovoga brenda. U ustima zmije je brojčanik optočen dijamantima u Pavé stilu s kazaljkama sati i minuta od bijeloga zlata, koje pokreće kvarcni kalibar s funkcijama sati i minuta. Serpenti Misteriosi Romani je unikat.

 

Voutilainen Starry Night Vine

Starry Night Vine, čiji brojčanik krasi šareni prikaz vinove loze i noćnog neba, inspiriran je umjetničkim tehnikama emajliranja i tradicionalnog japanskog lakiranja.

Živopisni brojčanik nastao je spajanjem inspirativnog noćnog neba japanskog umjetnika Tatsua Kitamure, koje je izrađeno tehnikom lakiranja i upotrebom zlatne prašine, zlatnih listića te školjki morskih puževa (turbana i paua), i prikaza šarenog vinograda poznate emajlerice Anite Porchet ostvarenoga cloisonné tehnikom.

Okruglo kućište, izrađeno od bijelog zlata, dimenzija 39 x 12,8 milimetara, fino je ugravirano vinovom lozom te je s obje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 30 metara. Unutar kućišta, frekvencijom od 18.000 vibracija na sat, kuca manufakturni kalibar na ručno navijanje sa 65-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i indikatora rezerve snage. Voutilainenov unikat Starry Night Vine (ref. 218RSV), dolazi na crnom remenu od krokodilske kože.

 

Iz 31. broja časopisa Satovi i Nakit

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!