NOMOS-ov Metro s novim kalibrom i većim dimenzijama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na ovogodišnjem virtualnom sajmu satova Watches and Wonders njemački satni brend NOMOS Glashütte izložio je nadograđenu verziju svog popularnog klasičnog modela Metro – Metro Neomatik 41 Update (ref. 1165), koji je dobio novi manufakturni kalibar DUW 6101, a promjer mu je povećan na 41 milimetar.

Okruglo kućište sata izrađeno je od nehrđajućeg čelika, s obje je strane zatvoreno safirnim staklom te je vodootporno do 50 metara. Obruč sata toliko je tanak da je gotovo neprimjetan.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar DUW 6101 s 27 rubina, 42-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sati i funkcijama sati, minuta, malih sekundi i datuma.

Srebrni brojčanik sata zadržao je jednostavni dizajn koji karakteriziraju tanke kazaljke i sitne arapske brojke kao oznake vremena, a novost je NOMOS-ov patentirani prikaz datuma u izrezima smještenima na obodu brojčanika ispod kojih se kreće obojeni disk.

Metro Neomatik 41 Update (ref. 1165) dolazi na sivom tekstilnom remenu, a dostupan je po cijeni od 3.500 eura.

Uz opisani sat, NOMOS Glashütte je na sajmu predstavio i sivu u narančastu verziju modela Club Campus te Tangente Neomatik 41 Update s modrim brojčanikom.

Pročitajte: Katalog satova | NOMOS Glashütte