Novi Seiko s „Mjesečevim“ brojčanikom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Snježno bijeli brojčanik izrađen od porculana iz Arite, čiji je dizajn inspiriran japanskom tradicijom suigetsu, koja slavi sanjivi prizor Mjesečeva odraza u vodi, najupečatljiviji je detalj novog Seikovog elegantnog sata Seiko Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition (ref. SPB171).

Brojčanici svih satova u ovoj ograničenoj seriji izrađuju se individualno u nekoliko faza pečenja porculana, za što je zadužen majstor Hiroyuki Hashiguchi u staroj radionici porculana u Ariti, osnovanoj davne 1830. godine. Na bijeloj porculanskoj pozadini ističu se profinjene plave rimske brojke kao oznake vremena i tanke zaobljene kazaljke.

Kućište sata promjera 40,6 milimetara i debljine 14,1 milimetar izrađeno je od nehrđajućeg čelika, s obje je strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara.

U kućištu pouzdano frekvencijom od 28.800 vibracija na sat kuca manufakturni automatski kalibar 6R27 s 29 rubina, 45-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i indikatora rezerve snage.

Plavi remen sata izrađen je od krokodilske kože i ima preklopnu kopču.

Seiko Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition (ref. SPB171) dolazi u ograničenoj seriji od 2000 primjeraka po cijeni od 2.100 eura.

Više potražite na web stranici montre.hr

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!