Richard Mille predstavlja tourbillon inspiriran samurajima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Richard Mille odaje počast japanskoj kulturi sa svojim novim modelom RM 47 Tourbillon. Četiri godine intenzivnog razmišljanja i rada su bile potrebne da ovaj model ugleda svjetlo dana.

RM 47 Tourbillon je nastao kao plod prijateljskog razgovora Richarda Millea i svjetskog prvaka Formule 1 i prijatelja brenda Fernanda Alonsa, inače strastvenog entuzijasta japanske tradicionalne umjetnosti i samurajskih principa.

Stoga novi model odiše japanskom kulturom i obilježjima klana Asano, obitelji koja simbolizira duh bushidoa. Znak njihovog klana, dva prekrižena sokolova pera, nalazi se na tourbillonu, na šest sati. Krunica je izrađena od titanija, Carbona TPT® i poliranog 3N žutog zlata. Na njoj se nalazi japanski javorov list, simbol godišnjih doba, gracioznosti, ljepote i prolaznosti života.

Ovo urarsko remek djelo je u potpunosti ručno gravirao Pierre-Alain Lozeron, a potom ga je oslikala njegova supruga Valérie Lozeron. RM 47 Tourbillon će biti dostupan u limitiranom izdanju od 75 komada po cijeni od 949.899,00 eura.

Za više novosti iz svijeta satova, kupite novi Katalog satova 2022.