Tudorova retro bronca odsad i sa tamnosivim brojčanikom

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tudorov ronilački model retro stila Black Bay Bronze na Baselworldu 2019. dobio je novu upečatljivu verziju sa tamnosivim brojčanikom i obručem.

 

Black Bay Bronze, Tudorov iznimno uspješni ronilački model retro stila s brončanim kućištem i smeđim brojčanikom i obručem, koji je 2016. godine na prestižnoj dodjeli nagrada Grand Prix d’Horlogerie de Genève nagrađen Malom kazaljkom za najbolji cjenovno pristupačan sat, na Baselworldu 2019. dobio je upečatljivu verziju s tamnosivim brojčanikom.

 

Po uzoru na stariji model, novi Black Bay Bronze ref. 79250BA ima robusno kućište promjera 43 milimetra, izrađeno od brušene bronce, materijala koji s vremenom poprima patinu svojstvenu načinu nošenja i korištenja sata, što svaki brončani model čini unikatnim. Kućište je s prednje strane prekriveno safirnim staklom, a sa stražnje čeličnim poklopcem presvučenim PVD-om u boji bronce. Tamnosivi rotirajući obruč izrađen je od anodiziranog aluminija i ukrašen zlatnim oznakama vremena zarona sa luminiscentnom cjevčicom na 60 minuta. Velika krunica na vijak, koja je ukrašena Tudorovom ružom, inspirirana je krunicama s Tudorovih povijesnih satova, točnije modela Big Crown iz 1958. godine. Sat je vodootporan do 200 metara.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.