Vacheronov rattrapante kronograf u ultra-tankom „ruhu“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na ovogodišnjem sajmu satova Watches and Wonders, stara švicarska satna manufaktura Vacheron Constantin predstavila je fascinantni klasični model Traditionnelle Split-Seconds Chronograph Ultra-Thin (ref. 5400T/000P-B637), koji ne samo da ima veliku komplikaciju split-sekundnog, tj. rattrapante kronografa, već i dolazi u ultra tankom „ruhu“ visine svega 10,72 milimetra.

Sat ima okruglo platinasto kućište promjera 42.50 milimetara, koje je s obje strane zatvoreno safirnim staklom te je vodootporno do 30 metara, a kao prepozbatljiv detalj, tu je krunica ukrašena Vacheronovim logom malteškog križa.

U kućište je postavljen manufakturni automatski kalibar 3500 s 47 rubina, 48-satnom rezervom snage, perifernom rotorom izrađenom od 22-karatnog zlata, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, rattrapante kronografa i indikatora rezerve snage. Kalibar je bogato ukrašen gravurama i njegovi dijelovi su minuciozno obrađeni, a njegova kvaliteta potvrđena je Ženevskim pečatom.

Brojčanik sata izrađen je od brušene platine te ima aplicirane oznake vremena i tanke kazaljke; na 9 sati smještene su male sekunde, a na 3 sata podbrojčanik kronografa, dok se na 6 sati nalazi indikator rezerve snage. Rattrapante kronograf su zapravo dvije plave središnje kazaljke koje bilježe dva mjerenja vremena.

Traditionnelle Split-Seconds Chronograph Ultra-Thin (ref. 5400T/000P-B637) dolazi na plavom remenu od aligatorske kože, a dostupan je u ograničenoj seriji od 15 primjeraka po cijeni od 315.000 eura.

Osim navedenog modela, Vacheron je na sajmu predstavio i nove modele od bijelog zlata iz kolekcije inspirirane satovima iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, Historiques American 1921, te satove Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin s komplikacijom vječnog kalendara.