Veličanstvena posveta legendi kralja Arthura

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Švicarski luksuzni satni brend Roger Dubuis predstavio je novo izdanje svog umjetničkog modela Knights of the Round Table iz kolekcije Excalibur, koji je inspiriran legendom o kralju Arthuru i njegovim vitezovima, a izrađen je od inovativnog materijala tzv. damasciranog titanija i ukrašen zlatnim figuricama na pozadini od skupocjenih materijala.

Excalibur Knights of the Round Table ref. (RDDBEX0806) ima robusno okruglo 45-milimetarsko kućište izrađeno od damasciranog titanija – Roger Dubuisove imitacije povijesnog damasciranog čelika kod koje je strojno obrađeni titanij potopljen u kiselinu kako bi upečatljive šare izbile na površinu. Kućište, koje je s prednje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 30 metara, i obruč sata potom su brušeni i polirani kako bi se postigao zanimljiv vizualni kontrast među plohama. Pozadina brojčanika ukrašena je ugraviranom zakletvom vitezova kralju Arthuru: „Uokolo ovog stola najhrabriji vitezovi sastat će se kao ravnopravni. Zaputit će se u potragu za avanturom, ispravljajući nepravde, štiteći slabe i ponižavajući ohole.“

Trodimenzionalni brojčanik ukrašen je minijaturnim figuricama od ružičastog zlata oblikovanih od ravnih ploha koje tvore prepoznatljiv oblik viteza s uzdignutim mačem, koje su postavljene uokolo „okruglog stola“ izrađenog od tamnosivog emajla i bijelog zlata. Kazaljke u središtu brojčanika izviru iz komadića crvenog murano stakla.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar RD821 s 33 rubina, 48-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat, oscilirajućim utegom od 22-karatnog ružičastog zlata, Ženevskim pečatom i funkcijama sati i minuta.

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table (ref. RDDBEX0806) dolazi na vintage brušenom sivom remenu od teleće kože prošivenom crvenim koncem koji pristaje uz crveno murano staklo na brojčaniku, a dostupan je u ograničenoj seriji od samo 28 primjeraka po cijeni od  295.500 eura.